Girgensons sõlmis Sabresiga uue lepingu

Läti hoki üks suurimatest tulevikulootustest Zemgus Girgensons jätkab Buffalo Sabresi ridades oma oskuste lihvimist. 23-aastane ründaja on klubilt teeninud uue kaheaastase lepingu, mille väärtuseks kokku 3.2 miljonit dollarit. Riiast pärit hokimees sai vaatamata kahvatule hooajale ligi poolemiljonilise palgatõusu.

(foto: buffalohockeybeat.com)
Vana lepinguga aasta peale 1.15 miljonit teeninud Girgensons tõusis kaardile üsna jõuliste sammudega, kui ta kogus kahe esimese hooajaga 131 mängu peale 52 punkti (23+29), aga pärast seda on tema areng veidikene toppama jäänud. Eelmisel hooajal tulid temalt karjääri halvimat tähistavad 16 silma (7+9) ja seda vaatamata mängude arvu osas (75) püstitatud uuele rekordile.

Oma roll kukkunud numbrites on ka mänguajal. Sabres on viimaste suvedega oma rivistust pidevalt täiendanud ja Girgensonsi minutid on selle tõttu järjepidevalt kukkunud. Läinud hooajal kujunes tema keskmiseks mänguajaks vaid 13 minutit ja kümme sekundit.

Sabres tegi Girgensonsist 2012. aasta draftis läbi aegade kõrgeimalt positsioonilt valitud lätlase, kui tema peale pandi hakkama 12. valik. Oma senise karjääri 86 punktiga on ta lätlaste kõigi aegade edetabelis 4. kohal.

Kommentaarid