Draisaitl sõlmis Oilersiga 68-miljonilise pikenduse

Pikale veninud lepingujutud Leon Draisaitli ja Edmonton Oilersi vahel jõudsid täna lõpuni. Klubi teatas, et piiratud vabaagendi staatuses olnud sakslasega sõlmiti 8-aastane pikendus, mille koguväärtuseks 68 miljonit dollarit.

(foto: oilersnation.com)
2014. aasta drafti 3. mees mängis suureks lepinguks ülieduka hooaja. Oktoobris 22-aastaseks saav ründaja põrmustas läinud hooajal sakslaste ühe aasta punktirekordi, põrutades oma 77-ga mööda Marko Strumi 2006. aasta 59-st silmast. Draisaitl on vähem kui 200 mänguga sakslaste hulgas kõigi aegade punktitabelis juba 7. kohal. Kirjas on 50 väravat ja 137 punkti.

Kölnis sündinud mängumees näitas kevadel hästi ka oma võimekust hooaja otsustavas faasis, saades playoffides 13 matšiga kirja 16 punkti (6+10). Vaid Wayne Gretzky on temast nooremana Oilersi särgis karikamängudel kübaratrikini jõudnud.


"Olen väga elevil, et naasen kaheksaks aastaks," ütles Draisaitl pikenduse kohta. "Ma ei mõelnud kordagi kuhugi mujale siirdumise peale. Meil on siin käsil midagi väga erilist. Meil on koos suurepärane grupp kutte. See oli midagi, millega soovisin end võimalikult pikaks ajaks siduda."

Drasaitli pikendus, mille keskmiseks väärtuseks 8.5 miljonit, tähendab seda, et tema ja Connor McDavid võtavad alates ülejärgmisest hooajast kahe peale klubi palgafondist ära 21 miljonit.

Kommentaarid