Marnerist sai Leafsi kolmas kuu parimaks valitud kollanokk

Toronto Maple Leafs jätkab rekordite tegemist. Meeskonnast on nüüd saanud läbi aegade esimene, kellel ühe hooaja jooksul olnud koguni kolm kuu parimaks uustulnukaks valitud mängijat. William Nylanderi ja Auston Matthewsi järel on tulnud Mitch Marneri kord. Kõikide mängijate arvestuses valiti jaanuari parimaks Jevgeni Kuznetsov.

(sportsnet.ca)
19-aastane Marner kogus jaanuaris 15 oma hooaja 41-st punktist. Ta oli uustulnukate parim nii punktide kui väravasöötude (11) osas. Kuu jooksul peetud 13 kohtumise jooksul jäi ta vaid neli korda punktideta.

2015. aasta drafti 4. valik on oma 41 punktiga Patrik Laine kõrval jagamas liiga resultatiivseima uustulnuka au. Laine oli ka üks mängijatest, keda Marner jaanuaris edestas. Samuti seljatas ta teise soomlase Sebastian Aho, kes äsja jõudnud karjääri esimese kübaratrini ning Anthony Mantha, kes olnud Detroit Red Wingsi tagasihoidliku hooaja praktiliselt ainus positiivne kuju.

Kuu alguses karjääri kolmanda neljapunktilise esitusega hakkama saanud Kuznetsov kogus 15 mänguga 20 punkti (7+13). 15 mängu jooksul jõudis ta 11 korda vähemalt ühe punktini, korjates neid kuu viimastes mängudes rohkem kahe kaupa. Viimasest viiest punktidega mängudest neli olid vähemalt kahe silmaga.

Washington Capitalsi eelmise hooaja resultatiivseim mängija korjas jaanuaris üle poole oma hooaja punktidest (39).

Kuznetsovile järgnesid Boston Bruinsi Brad Marchand ja San Jose Sharksi Brent Burns. Esimene lõpetas kuu samuti 20 silmaga (11+9) ja teine 18-ga (6+12). Marchandi 11 tabamust oli kuu parim näitaja, neist kolm tulid vähemusest. Burns, kes on 53 punktiga ülekaalukalt liiga resultatiivseim kaitsja, sai jaanuaris kirja kaks oma tänavusest kolmest kolme punktiga esitusest. 14 mängu jooksul jäi ta nulli peale vaid neli korda.

Kommentaarid