Rangers võitis kuuenda mängu järjest

New York Rangers on üsna märkamatult jõudnud hooaja pikima võiduseeriani. Võõrsil 3-2 Columbus Blue Jacketsi alistamine andis meeskonnale kuuenda järjestikuse võidu. Tasavägise heitluse kallutas viimasel kolmandikul külaliste kasuks Jimmy Vesey värav.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Noormees sai 2017. aasta sees kirja alles oma teise tabamuse. Seejuures oli esimene pärit samuti jakkidega kohtumisest, mis oli jaanuari lõpus Rangersi viimane kaotus.

Blue Jackets kaotas viimase üheksa mängu peale kuuendat korda. Kuigi algus oli kena, kui Brandon Dubinsky meeskonna juhtima viis. Viik tuli kohe teise kolmandiku alguses, mil Dan Girardi vähemusest skooris. Tegu on esimese vähemuse väravaga, mis tänavu John Tortorella meeskonnale tehtud.

Enne Vesey tabamust vahetasid väravaid Kevin Hayes ja Nick Foligno. Vahepeal vigastuse küüsis olnud Antti Raanta mängis uuel aastal alles kolmandat korda. Kirja läks 30 tõrjet. Sergei Bobrovski lõpetas 20 tõrjega.

"Leidsime viisi võitmiseks, isegi kui mõned kutid ei mänginud oma parimal tasemel," rääkis Rangersi boss Alain Vigneault pärast matši. "Tavaliselt on see märk heast meeskonnast, kui suudad kehvale esitusele vaatamata võita. Tegu pole halva märgiga."

Vesey neljast võiduväravast on tänavu kollanokkade hulgas rohkem suutnud vaid Auston Matthews (6).


Rangersi võit tekitas Metro divisjonis väga intrigeeriva olukorra. Pikalt eest ära oleva Washington Capitalsi järel tulevad kolm meeskonda võrdsete punktidega. Rangersile ja Blue Jacketsile on seltsiliseks Pittsburgh Penguins. Seejuures piisaks 75-st punktist, et olla esimene Atlandi või Vaikse ookeani divisjonis.

Õhtu teises kohtumises oli Arizona Coyotes suure üllatusena koguni 5-0 võõrsil parem Calgary Flamesist. Viimastes mängudes teiste seas nii Penguinsi kui Minnesota Wildi uppi löönud Flames jäi 36 pealeviskega nulli peale. Mike Smith sai meeskonna eest kirja 21. nullimängu, mis pani ta Nikolai Habibulini ja Ilja Brõzgalovi kõrvale jagama klubi rekordit.

Tänavu alles kolmandat korda viie väravani jõudnud Coyotes sai kaks tabamust kollanokalt Christian Dvorakilt. Nende kõrvale pani ta ka ühe söödu.


Viimasest üheksast mängust teenitud kuus võitu on meeskonna jaoks julgutav märk, kuigi rong tundub olevat ammu läinud. Playoffidest on puudu 15 punkti.

Kommentaarid