Bruins vallandas Julieni

Kus suitsu, seal tuld. Mõni aeg tagasi sahistati, et Claude Julien on põhimõtteliselt vaid varbaküüntega Bostonis oma töökohast kinni hoidmas. Sellele on järgnenud üsna tormiline periood. Vahepeal saadi juba kolme järjestikuse võiduga hea hoog sisse, kuid järgnesid kaks kaotust ja need said ka Julienile saatuslikuks.

(foto: keywordhut.com)
Kümnendat hooaega Bruinsit tüürinud kanadalane oli liiga pikima ametiajaga peatreener. Tema 419 võitu on klubi rekord. Need õnnestus koguda 759 mänguga. Samuti kuulub 57-ga temale klubi rekord playoffide võitude osas.

Bruins oli Julieni juhendamisel alguses väga stabiilne playoffide sats ning 2011. aastal jõuti ka Stanley karikani. Finaalis mängiti ka kaks aastat hiljem. Suurele edule on aga järgnenud suur langus. Meeskond pole kaks aastat jutti põhiturniirilt edenenud. Tänavu on üleval tõsine oht, et meeskond jääb alates 60ndatest esimest korda playoffidest eemale kolm hooaega järjest.


Lisaks Bostonile ka New Jerseys ja Montrealis töötanud Julien on kogu karjääri jooksul 997 mänguga jõudnud 538 võiduni.

2009. aastal hooaja parimaks juhendajaks valitud treeneri tooli läheb esialgu üle tema senisele abilisele Bruce Cassidyle, kes on endine Washington Capitalsi peatreener.

Kunagine kaitsemees, kes jõudis NHL-is 36 mänguni, töötas enne Bruinsi abitreeneriks saamist klubi AHL-i satsi juures, viies meeskonna kõigil neljal hooajal playoffidesse. Periood Washingtonis sama edukas polnud. Seal püsis ta vaid poolteist hooaega. 107 mänguga tuli 47 võitu.

Kommentaarid