Toews vedas Blackhawksi skandaalse värava kiuste Wildist mööda

Chicago Blackhawks alustas kolmapäevast ainsat kohtumist päris uskumatust seisust. Minnesota Wildi vastu oli kaotatud põhiturniiril kaheksa mängu järjest. See seeria õnnestus meeskonnal kapteni Jonathan Toewsi juhtimisel murda. 4-3 lisaajavõitu mahtus palju draamat.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Suurim kära löödi lahti pärast Wildi 2-2 viigiväravat, mida treeneri vaide tõttu pikalt üle vaadati. Kuigi paljude hinnangul polnudki seal midagi vaadata, tegu oli selge tsooniveaga. Ometi jäi Zach Parise'i tabamus püsima.


Klubi rekordilist 8-mängulist kodumängude seeriat alustanud Wild tuli välja 0-2 kaotusseisust. Ryan Hartmani ja Nick Schmaltzi väravatele vastas Parise kõrval ka Jared Spurgeon.

Külaliste jaoks oli mõrumaiguline ka Wildi kolmas, mis vaid kolm minutit enne normaalaja lõppu seisu uuesti viigistas. Niklas Hjalmarssoni maha võtmisega tekkis võõrustajate jaoks ründetsoonis tohutult ruumi ning Marco Scandella eeltöö vormistas väravaks Erik Haula.


Blackhawks oli teise kolmandiku lõpus Richard Paniki väravast 3-2 ette läinud. Toewsil oli selleks ajaks kirjas kaks söödupunkti.

Lisaajal võttis aga kapten otsustamise täielikult enda peale. Wild raiskas mitu head momenti, Ryan Suter teenis vastase kinni hoidmise eest karistuse ning Toews suunas sisse Duncan Keithi ja Patrick Kane'i poolt sepistatud võimaluse. Sellega kirjutas ta end ka klubi rekordite raamatusse.


"Meil olid oma võimalused, aga kui nad vajasid tõrjet, siis said selle," märkis mängu kohta Wildi peatreener Bruce Boudreau. "Kui sa oma suurepäraseid võimalusi ära ei realiseeri, siis juhtub tavaliselt halbu asju."

Blackhawks sai Corey Crawfordilt kokku 35 tõrjet. Teist õhtut järjest mänginud Wild andis Devan Dubnykile puhkust. Varukinnas Darcy Kuemper lõpetas 28 tõrjega.


284. kohtumist järjest jääl olnud Charlie Coyle lõi üle Antti Laaksonenile kuulunud Wildi järjestikuste mängude rekordi.

Kommentaarid