Predators ja Forsberg ei suuda skoorimist lõpetada

Veebruaris ei ole olnud Nashville Predatorsist resultatiivsemat meeskonda. 12 mängu jooksul on vaid kolm korda piirdutud vähema kui kolme väravaga. Kodupubliku ees on seitse kohtumist järjest tehtud vähemalt neli. Meeskond pikendas pühapäeval Edmonton Oilersi vastu saadud 5-4 võiduga punktiseeria viie mängu peale.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Hullumeelses tempos jätkab ka Filip Forsberg. Eelmise nädala alguses järjestikustes kohtumistes kübaratrikiga hakkama saanud rootslane pani Oilersi võrku oma viimase nelja mängu kaheksanda tabamuse. Ühe nädalaga tuli täpselt kolmandik tema kogu hooaja väravasaagist! Keegi varem polnud neljaga kaheksat Predatorsi särgis ka teinud.

Forsbergi tabamus oli üks kodumeeskonna kolmest ülekaalu väravast. Oilers realiseeris samuti oma võimalusi edukalt, kasutades neljast ära kaks, ent erimeeskonna veidi suurem efektiivsus saigi otsustavaks.

Kohtumise võiduvärav tuli viimase kolmandiku alguses Viktor Arvidssonilt ka just ülekaalust. Predatorsi eest said väravad kirja veel ka Ryan Ellis, Vern Fiddler ja Colin Wilson. James Neal lõpetas kolme söödupunktiga.

Oilersi edukaim oli 1+1'ga tänavu esimese mängijana 70 piiri ületanud Connor McDavid. Väravad tulid lisaks Milan Lucicilt, Mark Letestult ja Jordan Eberlelt.

Pekka Rinne tegi võitjate väravas 28 tõrjet. Cam Talbot jäi teises puuris 23 peale.


Predators on end koduvormi toel pärast ebakindlat hooaja esimest poolt playoffidesse mängimas. Uuel aastal on Bridgestone Arenal normaalajaga kaotatud vaid kaks korda. Viimasest kümnest on kirjas seitse võitu.

Teised kohtumised

Dallas Stars 3 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Stars tuli 0-2 kaotusseisust välja, aga vaid selleks, et viigi pealt uuesti külalised kaugele eest ära lasta. Patrice Bergeron juhatas vägesid 2+1'ga, Brad Marchand sai kirja 1+2 ning kolme punktiga (kõik söödud) mees oli ka Torey Krug. Isegi 15-st mängust puudunud Johnny Oduya naasmine ei parandanud Starsi lekkivat kaitset.


Carolina Hurricanes 1 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Johnny Gaudreau rikkus 2+1'ga Eddie Läcki teise järjestikuse suurepärase esituse ära. Flames naaseb 5-mänguliselt välisturneelt üheksa punktiga. Viimase 12 jooksul on vaid kaks korda punktideta jäädud. Hurricanes on samal ajal punkte saanud oma viimasest 15-st vaid viiel korral.

New York Rangers 2 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Blue Jackets pööras 2-2 viigi pealt omavahelise põhiturniiri seeria enda kasuks. Kahe tabamusega lõpetanud Alexander Wennberg viis külalised juba avaminutil ette ja kuigi Rangersil oli siis veel vastus olemas, korralikku mängu ikkagi ei tulnudki. Kaks sai kirja ka Cam Atkinson.

Florida Panthers 1 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Hiljuti ajaloolise välisturneega hakkama saanud Panthers ei suuda kodus kuidagi võita. Kirja läks kolmas järjestikune kaotus. Kõik on ka normaalajaga tulnud. Halvaks uudiseks ka see, et järgmisest seitsmest mängust viis on kodus. 37 tõrjega lõpetanud Craig Anderson teenis oma endise koduklubi vastu 23 kohtumise peale 14. võidu.

Chicago Blackhawks 4 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Haigestunud Corey Crawfordita mänginud Blackhawks jätkab Jonathan Toewsi superhoo najal purjetamist. Viimase kümne mängu peale läks kirja üheksas võit. Meeskonna kapten on nendes kohtumistes jõudnud 18 punktini (7+11). Richard Panik ja Nick Schmaltz on tema kõrval mängides sel kuul teeninud vastavalt 11 ja 10 silma. Mike Yeo juhendamisel alistamatult alustanud Blues on kaotanud kolm jutti.

Arizona Coyotes 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Vanad sõbrad liigatabeli lõpust pakkusid väga ootamatu süžeekäiguga kohtumise. Sabres läks rutiinselt kahega ette, aga Coyotes jõudis viimasel kolmandikul viigini ning mõned sekundid enne normaalajal lõpusireeni kindlustas Radim Vrbata kodumeeskonnale võidu. Vanameister on hetkel 9-mängulise punktiseeriaga hullu panemas. Võiduvärav aitas ta ka karjääri 600. punktini.

Kommentaarid