Suvised suurtäiendused on viimaks jalad alla saanud

Andrew Ladd ja Mikkel Bødker olid läinud suvise vabaagentide klassi ühed parimad saadaval olnud ründajad. Mõlemad said endale ka suured lepingud. New York Islanders ja San Jose Sharks jäid neid ka kiirelt kahetsema, kui mehed hooaega kahvatult alustasid, ent nüüdseks on nad siiski jalad alla saanud.

(foto: Michael Reaves/Getty Images)
Islandersiga seitsmeks aastaks ja 38.5 miljoni peale käed löönud Laddist sai üsna kiirelt väga kallis neljanda ründekolmiku mees. Kahekordne karikavõitja jõudis oktoobris vaid ühe punktini. Tema esimene värav tuli hooaja 13. mängus.


Esimesele väravale järgnes kohe järgmises kohtumises ka teine, ent see jäi vaid põgusaks sähvatuseks. Raskused jätkusid ning korralikke esitusi on meeskond temalt saama hakanud alles alates 23. detsembrist. Viimase 14 mänguga on kirjas 7 väravat ja üheksa punkti. Kuigi tõsi, ka selle seeria sekka mahub üks kuuemänguline põud.

Eelmisel hooajal 46 punkti kogunud ründaja on seni jõudnud kokku 11 värava ja 16 punktini. Vaatamata viimase aja tõusule on numbrid jäänud kahvatuks, kuid tugeva hooaja lõpuga on võimalik vältida karjääri ühte halvimat aastat.

Nelja aastaga 16 miljonit teeniv Bødker pidi oma kiirusega Sharksile sobima kui rusikas silmaauku. Lisaks sai ta uuesti kokku Peter DeBoeriga, kes oli tema peatreener ka OHL-is. Esimene värav tuli ära kohe teises matšis, aga sarnaselt Laddile piirdus ka taanlane oktoobris vaid ühe punktiga.

November algas ka väravaga, aga järgmised punktid tulid alles kuu viimastes kohtumistes. Jaanuari alguses langes ta isegi meeskonna koosseisust välja. Kuid siis hakkas tõus. Tal oli enne 5. jaanuari 38 kohtumisega kirjas kaks väravat ja kaheksa punkti, aga pärast seda on 14 matšiga tulnud neli kolli ja kümme silma. Kaasa arvatud üks kübaratrikk.


Hetkel kuue tabamuse peal olev ründaja pole senise karjääri jooksul kordagi täishooaegade arvestuses vähema kui kümne väravaga piirdunud. Viimase aja edukusele toetudes võib öelda, et ka tänavu peaks ta ikkagi kahekohalise numbrini jõudma.

Kommentaarid