Sharksi needus Buffalos jätkus 4-1 eduseisust

San Jose Sharksil kipuvad reisid Buffalosse peaaegu alati kaotusega lõppema ja nii läks ka tänavu. Võidu saamiseks ei piisanud isegi 4-1 eduseisust. Meeskonnal on nüüd läbi aegade Buffalost 19 matšiga kirjas 17 kaotust. Võitudest vaid üks on tulnud normaalajaga. See oli 2005. aastal Joe Thorntoni esimeses mängus.

(foto: mercurynews.com)
Peter DeBoeri meeskond mängis endale pärast Matt Moulsoni ülekaalu väravat viimase kolmandiku keskpaigaks välja kena 4-1 edu. Kogu vaev läks aga raisku, kui Jack Eichel pani perioodi 10. minutil omakorda ülekaalu väravaga veerema lumepalli, mis tegi juba 13. minutil seisuks 4-4. Järgnesid Evander Kane'i ja Kyle Okposo tabamused.

Teiselt kolmandikult vilekooriga lahkunud meeskond oli ümbersündinud ja võidutses lisaajal Kane'i teisest.

DeBoer võrdles kollapsi sellega, kuidas Atlanta Falcons läinud pühapäeval Super Bowli kaotas.

Kehvalt alustanud Anders Nilsson tegi oma 36-st tõrjest 16 viimasel kolmandikul. Martin Jonesi nimele jäi 31 tõrjet.


Sabresil on vastasseisus nii kodu- kui võõrsilmängude peale kokku alates 2010. aastast käimas 11-mänguline punktiseeriga. Kirja läks kümnes võit.

Teised kohtumised

New York Rangers 4 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kodumeeskond sai hakkama korraliku rööviga, kui kindel võit tuli vaatamata 20-44 pealevisetega allajäämisele. Pooled väravatest tegi Michael Grabner, kes viimase 13 mänguga jõudnud 11 tabamuseni. Alain Vigneault'st sai liiga ajaloos 15. vähemalt 600 võiduga peatreener.

Pittsburgh Penguins 2 - 3 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Penguins pääses kenasti viimasel kolmandikul 0-2 august välja, kuid karistusvisetel oli ainsana täpne Kris Versteeg. Meeskonda haarav vigastuslaine jätkus enne kohtumist teatega, et Carl Hagelinil on peapõrutus.

Washington Capitals 5 - 0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Alates 1990. aastast esimese meeskonnana kodus üheksa mängu järjest vähemalt viis väravat teinud Capitals on taas sisse lülitanud domineerimisnupu.


Toronto Maple Leafs 3 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Stars kaotas Torontos viiendat korda järjest ja seda üsna nadi esitusega. Ainus värav tuli alles viimasel kolmandikul ülekaalust. Võidutabamuse enda nimele saanud Auston Matthews jõudis hooaja 25. väravani. Ta on viimase 20 hooaja jooksul meeskonna esimene kollanokk, kes selle tähiseni jõudnud. Ja pikk maa on põhiturniiri lõpuni veel minna.

Ottawa Senators 0 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesist on märkamatult saanud väga võimas võõrsilsats. Viimase seitsme välismängu peale läks kirja viies võit. Neist neli on tulnud nulliga. Seekord hoidis 30 tõrjega seljataguse puhtana Jake Allen. Väravatest kaks tulid Vladimir Tarasenkolt. Kodumeeskonna puuris oli alates detsembri keskpaigast esimest korda Andrew Hammond.

Detroit Red Wings 2 - 3 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Vaid 13 kuud meeskonda esindanud Seth Jones kerkis oma kolmanda lisaajaväravaga juba jagama klubi kaitsjate rekordit. Brandon Dubinsky oli 1+2'ga osaline kõigis külaliste väravates.

Tampa Bay Lightning 5 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Lightning sai Nikita Kutšerovi kahe värava toel eneseusku taastava võidu, puksides samal ajal Kingsi playoffide kohtadelt eemale. Ben Bishop jõudis 28 tõrjega alles nüüd hooaja esimese nullimänguni.

Nashville Predators 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

1-0 eduseisust kaotanud Canucks on hakanud taas valele poole liikuma. Kirja läks neljas järjestikune kaotus. Võõrsil on tänavu teenitud vaid kuus võitu ja neistki kaks kohutava Colorado Avalanche'i vastu.

Colorado Avalanche 4 - 0 Montreal Canadiens (tipphetked)

Tänavu alles kolmandat korda järjestikused kohtumised võita suutnud Avalanche pani külalised paika Mikko Rantaneni karjääri esimese kübaratrikiga. Calvin Pickard haaras 27 tõrjega hooaja teise puhta paberi. Carey Price'il ei taha asjad võõrsilmängudes enam kuidagi sujuda.


Winnipeg Jets 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Ainsa meeskonnana nelja vähemalt 40 punktiga meest omav Jets ei saanud kuidagi kinni Jason Pominville'i. 34-aastane ründaja hiilgas 2+2'ga. Kaks väravat tuli ka Nino Niederreiterilt. Charlie Coyle lõpetas kolme söödupunktiga. Mikael Granlund jäi alates 8. jaanuarist esimest korda punktideta. Klubi rekordit tähistav seeria jõudis 12 mängu peale. Kokku tuli selle jooksul 17 punkti (5+12).

Kommentaarid