AHL-is särav Halak püstitas klubi rekordi

Vana aasta viimastel päevadel New York Islandersi poolt üsna ootamatult AHL-i saadetud Jaroslav Halak pole taandamise järgselt õhtuti patja nutma jäänud. 31-aastane väravavaht on pärast konarlikku algust oodatult kerkinud liiga üheks parimaks puurilukuks ning nüüdseks on ka järjestikuste võitude arvestuses kirjas uus klubi rekord.

(foto: theoilersrig.com)
Halak aitas pühapäeval Bridgeport Sound Tigersi Washington Capitalsi tütarklubi Hershey Bearsi vastu 5-4 võiduni. Tegu on tema kümnenda järjestikuse võiduga ning varasemalt pole ükski meeskonna väravavaht sedavõrd pikka võiduseeriat kokku pannud.

Võidult võiduni sammumine on alanud pärast seda, kui esimesest neljast esitusest tuli kolm kaotust.

14 mänguga on Halak madalamas liigas saanud vaid ühe normaalajaga kaotuse. Ta on tõrjunud 92.9%-lise efektiivsusega ja lasknud keskmiselt 2.03 väravat. Kirjas on kaks nullimängu.

NHL-is karjääri jooksul 91.7%-ga tõrjunud ja 2.38 väravat lasknud mees end eeldatavasti Islandersi ridadesse enam ei murra, ent naasmine NHL-i pole mõne vahetustehingu järgselt välistatud. Winnipeg Jetsi poolt hooaja alguses ära saadetud Ondrej Pavelec on juba ka ette käinud tuhast tõusmise raja.

Kommentaarid