Corey Perry on liikumas karjääri ühe halvima hooaja suunas

Corey Perry on endine 50 väravaga mees ning kui jätta välja tööseisaku tõttu lühendatud hooaeg 2012/13, siis pole ta alates 2010. aastast piirdunud vähema kui 30 väravaga. Isegi tema hüüdnimeks on "Scorey Perry". Ent ometi ei taha väravad käimasoleval hooajal kuidagimoodi tulla.

(foto: latimes.com)
2011. aasta põhihooaja MVP on seni 55 mängu jooksul pirni põlema pannud vaid üheksa korda. Praeguse tempo juures lõpetaks ta ainult 13 tabamusega ja see oleks alates kollanoka hooajast tema karjääri halvim. Isegi pooliku hooaja jooksul sai 31-aastane ründaja kirja rohkem väravaid (15).

Perry skoorimiskriisi süvendamiseks võib veel märkida, et ligi pooled (4) tema tänavustest väravatest tulid juba oktoobris. Ta ei saanud novembris kirja mitte ühtegi tabamust ja on hetkel teinud vaid kaks viimase 25 mänguga.

Meeskonna peatreener Randy Carlyle on tähtründajat proovinud igatepidi aidata, kuid kasu pole sellest olnud.

"Oleme mitmeid kordi kokku saanud, mitte väga viimase kümne päeva jooksul, aga oleme rääkinud," mainis Carlyle eile ilmunud intervjuus. "Meil on olnud vestlusi, oleme videoid vaadanud ja ta on üsna vastuvõtlik olnud sellele, mida talle oleme näidanud."

Perry väravateta on ka meeskonna resultatiivsus tänavu kahvatuks jäänud. Keskmine saak 2.55 paneb nad liiga viimase kümne sekka. Perry on enda sõnul ka ise oma põua põhjuseid otsimas, ent eriti selle pärast ei muretse.

"Usun endasse 100%," tunnistas ta. "Pean naasma selle juurde, mida hästi teen ja mis mind siia tõi. Väikesed asjad, mis võivad meeskonda kõvasti aidata. Oleme alati rääkinud punktidest, väravatest. Minu jaoks pole need väga olulised. Jah, on suurepärane, kui neid tuleb, aga kui meeskond võidab, siis ma ei hooli neist."

Väheste väravate kõrvale 27 söödupunkti pannud kanadalasel on tänavu olnud juba 18 ja 13 mänguga põuad. Tänasele matšile Buffalo Sabresiga läheb ta vastu kuuemängulise nulliseeriaga.

"Väikeste asjade" tegemisega on Perry meeskonda divisjoni tiitli konkurentsis hoidmas, aga on selge, et playoffides kaugele liikumiseks on vaja "Scorey Perryt" tagasi.

"Vajame väravaid. See kaasneb vastutusega, mida sellise tasemega mängijad endaga kannavad," lisas Carlyle.

Kommentaarid