Penguinsi komeet Sheary teeb vähemalt kuu pikkuse mängupausi

Pittsburgh Penguinsi tänapäeva norme eirav rünnak on kaotanud ühe võtmefiguuri. Sidney Crosby vasaku käe mehena suurepärast hooaega tegev Conor Sheary peab vigastuse tõttu mängupausi tegema. Meeskonna peatreeneri Mike Sullivani sõnul ootab ülakeha traumast tingituna ees 4-6-nädalane paus.

(foto: pensburgh.com)
Omal ajal draftimata jäänud 24-aastane ameeriklane on Crosby ja Jevgeni Malkini järel 17 tabamusega meeskonna paremuselt kolmas väravakütt. Punktitabelis jagab ta 35 silmaga neljandat kohta.

Eelmise hooaja 44-st mängust kogutud kümne punktiga (7+3) lõpetanud ründaja oli eriti vinges hoos alates 22. detsembrist kuni 22. jaanuarini. Selle perioodi jooksul tuli 16 punkti ja 13 mängu peale oli vaid kolm nulliringi. Käsi hakkas uuesti maha jahtuma pärast seeriat, mille käigus läks nelja mängu peale kolm korda kirja vähemalt kaks väravat.

Võimalik, et Crosby viiakse nüüd uuesti kokku vana sõbra Chris Kunitziga. Samuti pole välistatud, et Sullivan proovib tema kõrval teist noorukit Jake Guentzelit. 22-aastane ründaja on tänavu AHL-i ja NHL-i vahel põrganud ning istub kõrgliigas neljamängulise punktipõua peal. Ent hooaja algus oli päris vägev, kui kohe debüütmängus tuli kaks väravat. Kokku on tal NHL-is 12 mänguga kirjas seitse silma (4+3).

Kommentaarid