Canadiens asub puhkenädala jooksul oma identiteeti otsima

Montreal Canadiensil pole alanud nädala sees kavas mitte ühtegi kohtumist, kuid ometi võib seda pidada tänavuse hooaja üheks tähtsamaks nädalaks. Meeskonda ootab ees puhkenädal, mille jooksul tuleb leida vastused sellele, miks suurepäraselt alanud hooaeg on aia taha minemas.

(foto: Graham Hughes/The Canadian Press)
Canadiens alustas kümnemängulise punktiseeriaga, mille jooksul koguti üheksa võitu. Pärast seda hoog rauges, ent Carey Price'i hiilgevorm hoidis meeskonda siiski konverentsi esikoha konkurentsis ning samuti mängiti endale divisjoni tipus välja suur eduseis. Nüüd aga ollakse ida liidrist Washington Capitalsist 14 silmaga maas ning Atlandi divisjonis on edu kahanenud viie enam peetud mängu juures kuue punkti peale.

"Tundub, et me oleme oma identiteedi kaotanud," ütles Price pärast eilset Boston Bruinsile kaotatud mängu.

Meeskond on viimasest 18-st mängust kaotanud 12, lastes 3.1 väravat mängus ja tehes ise vaid 2.3.

Price ei suuda enam isegi oma lemmikpäeval võidutseda ning on sel kuul tõrjunud vaid 87.9%-lise efektiivsusega. Jaanuaris jäi see 90.6% peale ning detsembris oli see 89.9%.

Michel Therrieni hoolealused tulid jõulupausilt välja kuuemängulise punktiseeriaga, kuid kaotasid siis kodus suurelt 1-4 Capitalsile ja alates sellest mängust ongi meeskonnal väga vähe õnnestunud. Olukorda on raskendanud ka mitmed vigastused.

Viimase seitsme mängu jooksul on alistatud vaid üks liiga peksupoissidest Arizona Coyotes ning sedagi läbi häda lisaajal pärast viimase kolmandiku tagasitulekut.

Hooaeg meenutab juba kangesti eelmist aastat. Ainsaks erinevuseks see, et nüüd ei saa pugeda Price'i vigastuse taha varju. End tuleb ise raskest seisust välja mängida.

Vastused küsimustele tuleb leida laupäeva õhtuks, mil hooaeg jätkub Winnipeg Jetsi võõrustamisega.

Kommentaarid