Läheb jälle kolimiseks? Islanders soovib Barclays Centerist lahkuda

New York Islanders on alles lõpetanud esimese hooaja Barclays Centeris, kuid võimalik, et peagi kolitakse taas. Meeskonna mängijad ja fännid ei ole rahul mängupaigaga, mis pole jäähoki jaoks mõeldud ja kuhu on raske ligi pääseda ning seetõttu on klubi aktiivselt asunud otsima uut pesitsuspaika.

(foto: nytimes.com)
Sel nädalal ilmnes, et Islanders on läbirääkimistes pesapalliklubi New York Metsiga, ehitamaks uue mängukoha, mis asuks Metsi kodustaadioni Citi Fieldi kõrval.

Pärast mitmeid raskeid aastaid lõpetas Jack Capuano meeskond tänavu teist hooaega järjest kodutulemuste arvestuses liiga esikümnes, kuid mängijad on nurisenud kehva jää kvaliteedi üle. Lisaks langes lõppenud hooajal meeskonna mängude külastatavus võrreldes eelmise aastaga 11%.

Brooklynist Queensi kolimine ei ole väidetavalt ka ainus variant. Klubi uued omanikud Scott Malkin ja Jonathan Ledecky, kes võtsid ametlikult 1. juulil Charles Wangilt juhtimise üle, kaaluvat kolimist ka Belmont Parki, kus hetkel peetakse hobuste võiduajamisi. See käik viiks meeskonna tagasi Nassau maakonda, kus enne Barclays Centerisse kolimist 43 aastat mängiti.

Islanders oli sunnitud Nassau Coliseumist lahkuma, kuna Wang ei saanud luba kasutada uue halli ehitamiseks maksumaksjate raha. Klubi olevat vanas hallis igal hooajal mitme saja miljoniga kahjumisse jäänud.

Kolimine Barclays Centerisse näis igati loogiline, kuna mõlemad hallid kuuluvad venelasest ärimehele Mihhail Prohhorovile. Peagi muutusid aga rõõmsad näod morniks, sest selgus, et kulude kokkuhoiu nimel ehitati uus hall plaanitust väiksem ning jäähokiväljaku sinna mahutamine on omamoodi naljakas.

Kommentaarid