STL kolmik saab rahus tööd jätkata

2014. aastal St. Louis Bluesis kokku saanud STL kolmik (Jaden Schwartz, Vladimir Tarasenko, Jori Lehterä) võib rahus tööd jätkata ka uuel hooajal. Piiratud vabaagent Schwartz, kes oli uue lepinguga seoses pöördunud ka vahekohtu poole, sidus end klubiga viieks aastaks ära.

(foto: Billy Hurst/Associated Press)
Blues maksab juunis 24-aastaseks saanud ründajale 26.75 miljonit dollarit ehk keskmiselt hooaja peale 5.35 miljonit. See asetab 2010. aasta drafti avaringist korjatud kanadalase meeskonna ründajate palgaedetabelis 4. kohale.

"Ta on osa meie tuumikust. Schwartz, Tarasenko, Robby Fabbri, Colton Parayko, Alex Pietrangelo, Jake Allen - üritame meeskonda nende kuttide ümber ehitada. Nüüd, kus oleme Schwartzi teened kindlustanud, teame et meil on tuumik, mille ümber saame ehitada ja tiitli võitmist üritada," kommenteeris Bluesi peamänedžer Doug Armstrong.

Schwartz piirdus läinud hooajal vigastuse tõttu põhihooajal vaid 33 mänguga. Neis läks kirja kaheksa väravat ja 22 punkti. Playoffides lisandus 20 matšiga 14 silma (4+10). Karjääri kogunumbrid on seni 240 mänguga 70 väravat ja 157 punkti.

STL kolmiku mehed peaksid nüüd koos püsima vähemalt 2019. aasta suveni. Siis lõppeb Lehterä leping.

Kommentaarid