Las Vegase meeskond leidis endale peamänedžeri

Hooajaks 2017/18 NHL-iga liituv Las Vegase meeskond on saanud oma esimese töölise. Klubi omanik Bill Foley palkas peamänedžeriks George McPhee. Endine Washington Capitalsi boss valiti välja sõelale jäänud seitsmest kandidaadist.

(foto: si.com)
McPhee töötas Capitalsi juures 17 aastat, enne kui playoffideta lõppenud hooaja tõttu temaga 2014. aasta kevadel enam lepingut ei pikendatud. Tema ajal võitis meeskond seitse divisjoni tiitlit, ühe Presidentide trofee ning käis ära 1998. aasta karikafinaalis.

"Otsisin tüüpi, kes oleks pühendunud, väga sihikindel ja võidujanuline," ütles Foley peamänedžeri tutvustanud pressikonverentsil. "Tegu oli põhjaliku protsessiga. George'il on kõik omandused, mida otsisin."

Kuu alguses 58-aastaseks saanud McPhee veetis läinud hooaja New York Islandersi juures peamänedžeri nõuandajana.

Meeskonda pole veel kokku pandud, aga selle juhi eesmärgid on kõrged.

"Meie missioon on selge - ehitame meeskonna, mille üle Las Vegas võib uhkust tunda. Meie eesmärk on lihtne - soovime võita Stanley karika." ütles McPhee, kes lubas kõikide mängijate skautimisega enne järgmise suve liiga laienemise drafti teha põhjaliku kodutöö.

Valmistumine algab järgmisel nädalal, mil McPhee loodab palgata esimesed abilised. Küll ei taha ta aga uue peatreeneri palkamisega kiirustada. Samas on peamänedžeril juba kindel visioon, kuidas meeskond mängima peaks.

"Olen ehitanud meeskondi, kes on võitnud ja pakkunud meelelahutust. Teeme siin sama," lisas McPhee, tunnistades ka, et talle ei istu kaitsest lähtuv mäng.

Kuna seekord laieneb liiga vaid ühe meeskonna jagu ja laienemise drafti reeglid lubavad kokku panna päris hea koosseisu, siis alustab uustulnuk ambitsioonikalt.

"Soovin koheselt võita," tunnistas McPhee. "Meil on võimalus, mida varem liigaga liitunud meeskondadel pole olnud, panna jääle edukas meeskond."

Liigaga viimati liitunud meeskonnad Columbus Blue Jackets ja Minnesota Wild pidid vastavalt kaheksa ja kolm hooaega playoffidesse pääsu ootama.

Uuel meeskonnal pole veel endiselt nime, aga suure tõenäosusega saab selleks "Knights" või "Black Knights". Foley sõnul plaanitakse see avaldada oktoobris.

Kommentaarid