Pingevaba keskkond meelitas Luke Schenni Arizonasse

Pikalt Philadelphia Flyersit esindanud Luke Schenn, kes läinud talvel Los Angeles Kingsi jõudis, leiab end viimase 12 kuu jooksul juba kolmandast erinevast klubist. 26-aastane kaitsemees allkirjastas laupäeval kaheaastase lepingu Arizona Coyotesiga.

(foto: nhlnfa.com)
2008. aasta draftis Toronto Maple Leafsi poolt kõrgelt kohalt, 5. positsioonilt valitud Schenn pole oma NHL-is veedetud hooaegade jooksul suurt arengut suutnud näidata ja see tähendas seda, et uue lepingu saamiseks tuli leppida korraliku palgakärpega. Kui tema vana lepingu keskmine väärtus oli 3.6 miljonit, siis Arizonas on selleks vaid 1.25.

Schenn lõpetas tänavuse hooaja 16 punktiga (4+12) ja tegi karistusminutite osas 82-ga uue karjääri tippmargi. Ent pingevaba keskkond ja väiksemad ootused võiksid tal aidata jalad uuesti alla saada.

"Ootan põnevusega võimalust minna kohta, kus saan mängida lihtsalt hokit ega pea muretsema kõrvalise surve pärast," märkis Schenn pärast lepingu allkirjastamist. "Ootan võimalust areneda loodetavasti koos meeskonnaga. Tean, et neil on kõvasti potentsiaali ja tunnen, et ka minus on seda loodetavasti veel. Olen veel endiselt heas vanuses, mis annab mulle võimaluse kasvada ja areneda."

Vaatamata nooremapoolsele vanusele on Schenn oma 566 põhihooaja mänguga Coyotesi kaitsjate seas Zbynek Michaleki järel teisel kohal. Meeskond loodab temalt korralikku panust.

"Ta on huvitav kutt," ütles Schenni kohta klubi peamänedžer John Chayka. "Kõik keskenduvad tema mängu puhul positiivse asemel negatiivsele. Tema karjääri jooksul on olnud mitmeid lõike, kus ta on suutnud mängu väga hästi mõjutada. Ta on füüsiline mängija, kes eraldab vastase litrist ja ta on kogu karjääri jooksul olnud efektiivne karistuste surmamisel ning see on valdkond, millele pidime tähelepanu pöörama.

Coyotesil on vähemuse efektiivsus neli hooaega järjest jäänud alla 80%.  Läinud hooajal edestati 77.3%-ga vaid kahte meeskonda.

Kommentaarid