Dallases võidutsenud Blues saab kodus edasipääsu kindlustada

Tänavu üle mitme aasta taas ühe playoffide seeria võitnud St. Louis Blues on lähedal kohe ka järgmise sammu tegemisele. Dallas Starsi vastu võõrsil saadud 4-1 võit tähendab seda, et Ken Hitchcocki meeskond saab esmaspäeval kodus läänekonverentsi finaali pääsu kindlustada.

(foto: LM Otero/AP Photo)
Seeria 3. võit teeniti suures osas tänu väravavahile Brian Elliottile, kes sai oma 27-st tõrjest 12 kirja viimasel kolmandikul. Blues läks sinna 3-1 eduseisuga. Robby Fabbri tegi 1-0, Dmitri Jaškin skooris oma playoffide debüüdil ja täpne oli ka Troy Brouwer.

Avakolmandikul pani Alex Goligoski Fabbri värava järel veel viigi majja, kuid rohkemat Starsi rünnakult enam ei tulnud. Ilmselgelt tuntakse puudust Tyler Seguinist, kes viimase info kohaselt ei tule selles seerias kindlasti jääle. Oma osa oli sel korral ka ebaõnnes.

"Tabasime mõned postid, mõned latid ja eksisime paari suurepärase võimaluse juures. Kui saad võimalused mängu pöörangu toomiseks, siis on mängu enda poolele kallutamine su enda teha ja me ei suutnud seda," rääkis pärast lõpusireeni Starsi boss Lindy Ruff.

Mängu lõppseisu vormistas tühja võrku tehtud väravaga Paul Stastny, kes pärast pikka põuda nüüd järjestikustes kohtumistes täpne olnud.

Vaid 22 pealeviskega neli väravat kätte saanud Blues oli võõrsil 5. mängu viimati võitnud 1999. aastal.


2-2 viigi pealt seeria 5. mängu võitnud meeskonnad on läbi aegade edasi pääsenud 78.2% juhtudest.

Kommentaarid