Panthers vahetas peamänedžeri, Tallon siirdus presidendiks

Tuleb välja, et Jaromir Jagriga uue lepingu tegemine jäi Dale Talloni viimaseks teoks Florida Panthersi peamänedžerina. Klubi teatas täna, et kõrgelt hinnatud ametnik on edutatud hokitoimkonna presidendiks ning tema senise ameti võtab üle Tom Rowe.

(foto: Getty Images)
Tallon töötas Panthersi peamänedžerina alates 2010. aasta suvest. Veel paar aastat tagasi liiga tagumises otsas virelenud klubi tegi tänavu oma ajaloo edukaima põhiturniiri ning mängis pärast 4-aastast pausi uuesti playoffides.

"Tegu on organisatsiooni jaoks suurepärase päevaga, mis tagab hokitoimkonnas järjepidevuse," selgitas otsust klubi omanik Vincent Viola. "Mul on ülim kindlus Dale'i visiooni ja liidriomadustesse ning selle grupi võimesse ehitada tänavuse playoffide jõudmise pealt Panthers aastateks Stanley karika nõudlejaks."

Kümme aastat tagasi Carolina Hurricanesi abitreenerina Stanley karika võitnud Rowe tüüris alates 2013. aastast kuni lõppeva hooaja keskpaigani peatreenerina Panthersi AHL-i meeskonda. Uue aasta alguses edutati ta Talloni abiliseks.

Mängijakarjääri jooksul NHL-is esimeseks ameeriklasest 30 värava skoorijaks saanud Rowe on uues ametis ka juba oma esimese lükke teinud, lastes lahti varustuse eest hoolitsenud inimesed.

Laias plaanis aga ümberkorraldus endaga väga suuri muutuseid kaasa ei too. Klubi kinnitusel vastutab Tallon endiselt skautimise, mängijate hankimise ja arendamise eest. Kõiki vahetustehinguid ja drafti otsuseid hakatakse aga nüüd tegema komiteena.

Talloni ja Rowe'i kõrval asuvad elutähtsaid otsuseid tegema ka Eric Joyce ja Steve Werier, kes mõlemad nimetati uuteks abimänedžerideks.

Kommentaarid