Halak on lähedal naasmisele

New York Islanders on playoffide 2. ringis ja pärast võõrsil kahest mängust ühe võitmist ka favoriit konverentsi finaali kohale. Seda kõike ilma oma esikinda Jaroslav Halakita, kes pole ligi kaks kuud mänginud. Nüüd on niigi kena seis veelgi ilusamaks läinud. Slovakk on lähedal väljakule naasmisele.

(foto: todaysslapshot.com)
Halak on alates 8. märtsist kubemevigastusega riiulil olnud, kuid lõi esmaspäeval täies mahus meeskonna treeningul kaasa.

"Ta on tegemas edusamme," märkis peatreener Jack Capuano eile. "Ma ei tea veel, kui kaugel ta omadega on ja millal ta võib uuesti mängida, aga tean, et tema osalemine treeningutel tähendab edusamme ja seda on suurepärane näha."

Capuano lisas, et 30-aastase puurivahiga seoses ei ole paika pandud kindlat kuupäeva, millal ta naaseb.

Algselt prognoositi, et Halak jääb eemale 6-8 nädalaks. Tänasega saab just kaheksas nädal täis.

Halak võitis põhiturniiril täpselt pooled oma 36-st stardist, lastes 2.30 väravat ja tõrjudes 91.9%-ga. Thomas Greiss on teda asendades playoffides kaheksast stardist võitnud viis, lastes 2.06 väravat ja tõrjudes 93.7%-ga.

Kogenud puurivahist pole Islanders otseselt puudust tundnud, aga Jean-Francois Berube'st teenekam varuvariant kuluks Capuanole kindlasti marjaks ära.

Islanders jätkab Tampa Bay Lightningu vastu peetavat 2. ringi seeriat tuleval ööl kell 2.

Kommentaarid