Penguins alustab idakonverentsi finaali 5. mängu Fleuryga

Läinudöine San Jose Sharksi väravavahi vahetus tähendab seda, et esimest korda pärast 1980. aastat on Stanley karikavõitlustel viimase nelja sekka jõudnud meeskonnad kasutanud kõiki oma puurivahte. Paljudel on ees tähtis otsus, keda edaspidi usaldada. Pittsburgh Penguins toob idakonverentsi finaali 5. mängus alustajana jääle Marc-Andre Fleury.

(foto: Gene J. Puskar/Associated Press)
Fleury, kelle toel Penguins 2009. aastal Stanley karika võitis, tegi tänavu väga eduka põhiturniiri, püstitades keskmise sisse lastud väravate osas 2.29-ga uue karjääri tippmargi. Lisaks kordas ta karjääri parimat näitajat tõrjete efektiivsuse osas (92.1%).

Küll jäid aga 31-aastasel puurivahil põhihooaja viimased mängud peapõrutuse tõttu mängimata. Playoffide alguseks loodeti ta korda saada, kuid see siiski ei õnnestunud. Nii algas peagi Matt Murray tähelend. Kümme aastat noorem väravavaht üllatas kõiki oma küpse mänguga ning vedas meeskonna konverentsi finaali välja. Muinasjutt näib aga seeria 4. mänguga lõppenud olevat.

Uuel nädalal sünnipäeva tähistav Murray on playoffides 13-st stardist võitnud üheksa, lastes keskmiselt 2.33 väravat ja tõrjudes 92.3%-ga.

Fleury lükkas 4. mängus 18 minuti ja 26 sekundi jooksul kõrvale kõik seitse pealeviset, mis tema väravale pandi.

Pärast 2009. aasta triumfi endale playoffides põruja maine teeninud Fleury on viimasel paaril hooajal karikamängudes taas säranud. Mullu lasi ta endale viie kohtumise jooksul keskmiselt 2.12 väravat ja tõrjus 92.7%-ga.

Penguinsi peatreener Mike Sullivan teeb tänaseks kohtumiseks ka teise olulise vahetuse. 4. mängust vigasena lahkunud Trevor Daley'l diagnoositi pahkluumurd, mis on tema hooaja lõpetanud.


Eeldatavasti saab Bobby Orri isiklikul soovitusel hangitud Daley koha koosseisus endale Olli Määttä.

Idakonverentsi 5. mäng on algab tuleval ööl kell 3.

Kommentaarid