Hörnqvisti lisaajavärav viis Penguinsi konverentsi finaalist ühe võidu kaugusele

Pittsbugh Penguins on playoffide 2. ringi seerias teinud ära midagi, mis põhiturniiri käigus vaid korra juhtus - Washington Capitals on kaotanud kolm järjestikust mängu. Läinud ööl tunnistati lüüasaamist valusa lisaajaväravaga, mille autoriks oli Patric Hörnqvist.

(foto: Justin K. Allen/Getty Images)
Hörnqvist sai oma playoffide viienda värava kohe päris lisaaja alguses, kui kellast oli ära tiksunud vaid 2:34. Seerias esimest korda väljakule pääsenud Mike Weber jäi Conor Sheary pealeviskele ette, kuid üritas litrit sedavõrd õnnetult ohtusse kaugusesse saata, et suunas selle otse Hörnqvisti kepilaba peale.

Tegu on Penguinsi kaheksanda Capitalsi vastu saadud playoffide lisaajavõiduga ning alates 1991. aastast pole mitte ühelgi teisel meeskonnal neid ühe vastase vastu rohkem. Kuigi huvitaval kombel oli enne eilset kodus playoffide arvestuses kirjas kuus järjestikust lisaajakaotust. Viimane võit pärines 2009. aastast ja see tuli just Capitalsi vastu.

Külalised said ligi pooled (16) oma pealevisetest (36) avakolmandikul ning pääsesid mängu 3. minutil ka juhtima, kui Jay Beagle pealtnäha võimatu nurga alt Matt Murrayt üllatas. Edu kestis perioodi keskpaigani. Algselt näis, et Sidney Crosby sai kirja oma seeria esimese kolli, aga lõpuks märgiti see siiski Trevor Daleyle, kes tegi väga võimsa mängu. 32-aastane kaitsemees oli väljakul 28 minutit ja 41 sekundit ning lõpetas +3 näitajaga.

Teisel perioodil rollid vahetusid. Ette pääses Penguins. 30 tõrjega lõpetanud Braden Holtby seljataha toimetas teise Matt Cullen ning mäng oli uuesti viigis tänu John Carlsoni väravale.

Eile koos Shea Weberi ja John Tavaresega Mark Messier auhinna finalistiks nimetatud Aleksandr Ovetškin jäi seitsme pealeviskega nulli peale. Venelane paistis silma hoopis sellega, et lõhkus veidi Crosbyt. Penguinsi kapten käis viimasel kolmandikul pärast Ovetškini poolset kepiga vastu näppude löömist korraks riietusruumis ära. Ja heas tujus ta polnud.


"Arvasin, et see oli tegelikkusest tõsisem," kommenteeris Crosby juhtunut. "Algselt võid arvata, et sa ei saa mängu naasta ja see pole tore tunne, aga ma ei usu, et seda meelega tehti. Tahtsin litrit endale hoida ja tema omakorda üritas seda vältida. Ta sai mulle pihta, aga see on mängu osa."

Crosby sai Daley värava juures söödu näol kirja oma seeria esimese punkti ning kahe megastaari võrdluses on ta numbrite arvestuses selgelt alla jäämas, kuid meeskond tervikuna on tegutsemas väga muljetavaldavalt. Tänu sellele on nooruke puurivaht Matt Murray jõudnud taas ühe klubi rekordini. Tema kuus võitu on ühe kollanokast väravavahi poolt enim, mis ühe hooaja jooksul playoffides tulnud.


Penguins on varem seitsmemängulises seerias 3-1 edu hoidnud 13 korda. Neist kümme on edasipääsuks mängitud. Kogu NHL-i ajaloo jooksul on selle seisu pealt edenetud 90.3% juhtudest.

Kommentaarid