Järgmine hooaeg jääb Ken Hitchcocki viimaseks

St. Louis Blues jõudis tänavu esimest korda pärast 2012. aastat playoffide avaringist edasi ning läänekonverentsi finaali jõudmise järel võib hooaega pidada õnnestunuks. Ken Hitchcocki jätkuv usaldamine on vilja kandmas. Täna teatas aga 64-aastane peatreener, et järgmine hooaeg jääb tema viimaseks.

(foto: foxsports.com)
Viimasel ajal Bluesiga järjest aina aastaseid lepinguid sõlminud Hitchcock pani allkirja paberile ka uueks hooajaks, kuid samal ajal teatas ta, et see jääb tema viimaseks.

"See saab olema minu viimane aastane leping, pärast seda aastat ei tööta ma enam treenerina," ütles Hitchcock, kelle jaoks on järgmine hooaeg Bluesi juures kuues ning kokku 20. NHL-is peatreenerina veedetud hooaeg.

Karjääri Dallases alustanud ja seal 1999. aastal ka Stanley karika võitnud Hitchcock sai üheks aastaks veel jõudu just tänavusest hooajast.

"Tunnen, et minu sisse on jäänud veel üks väga hea aasta. See hooaeg andis mulle jõudu rohkem kui ükskõik, milline eelnev hooaeg," lisas Hitchcock.

Blues pani tänavu 107 punktiga kokku ühe klubi ajaloo parima põhihooaja. Ülinapilt jäi puudu Hitchcocki aja kolmandast divisjoni tiitlist.

"Ken tegi minu arvates vapustavat tööd nii põhiturniiri kui playoffide käigus," ütles klubi peamänedžer Doug Armstrong, kelle sõnul on Hitchcocki üheks peamiseks mantlipärija kandidaadiks alates 2014. aasta kevadest klubis abitreenerina töötav Kirk Muller, kes varem peatreenerina kolm hooaega juhendanud Carolina Hurricanesi.

Aktiivsete treenerite hulgas võitude osas vaid Joel Quenneville'ile allajääv Hitchcock võib uuel hooajal tõusta võidute arvestuses läbi aegade edetabelis kolmandale kohale. 757-le on vaja lisada juurde veel vaid 26 võitu.

St. Louisis on Hitchcock kogunud 224 võitu. Ta on võiduprotsendi osas 67.7%-ga klubi ajaloo parim treener.

Kommentaarid