Phil Kessel jäi USA maailmakarika meeskonnast välja

Mitte ükski ameeriklane pole alates 2008/09 hooaja algusest NHL-is skoorinud rohkem väravaid kui Phil Kessel (243). Ta oli 2014. aasta OM-il kaheksa punktiga USA koondise kõige resultatiivsem mängija. Lisaks on ta tänavu playoffide MVP tiitli kindel kandidaat. Ometi ei mahtunud Kessel aga USA maailmakarika meeskonda.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
USA koondisesse lisandusid viimaste ründajatena David Backes, Ryan Callahan, Brandon Dubinsky ja Kesseli endine tiimikaaslane James van Riemsdyk. Satsist jäi näiteks välja ka Tyler Johnson.


Kanada puhul sai viimaste hulgas meeskonda Joe Thornton, kes läheb püüdma oma teist maailmakarika võitu. Kohta pole aga näiteks P.K. Subbanile.


Põhja-Ameerika noorte satsi pääses teiste seas ka Auston Matthews, kelle kaasamist peeti veel paar kuud tagasi väga ebatõenäoliseks.


Anže Kopitari Euroopa meeskonda lisati viimastena kolm sakslast (Thomas Greiss, Christian Ehrhoff, Tobias Rieder), kaks šveitslast (Luca Sbisa, Nino Niederreiter), üks prantslane (Pierre-Edouard Bellemare) ja üks slovakk (Marian Gaborik).


Maailmakarika turniir peetakse Torontos 17. septembrist 1. oktoobrini. Esimeses kohtumises lähevad vastamisi Euroopa meeskond ja USA.

Kommentaarid