Lightning sammus kindla võiduga idakonverentsi finaali

Kes oleks seda põhiturniiri lõpus uskunud, et Anton Stralmani ja Steven Stamkoseta mängiv Tampa Bay Lightning on meeskond, kellel läheb idakonverentsi finaali jõudmiseks vaja kõige vähem mänge? Just nii on aga välja kukkunud. Teine järjestikune seeria võideti lõpptulemusega 4-1.

(foto: Mike Carlson/Getty Images)
Jon Cooperi hoolealused olid New York Islandersist 2. ringi 5. mängus üle kindlalt 4-0. Victor Hedman skooris kaks kolli ning täpsed olid ka Brian Boyle ja Nikita Kutšerov, kes tõusis playoffide 9. tabamusega uuesti väravaküttide edetabeli ainuliidriks. Islandersi vastu tulid kõik tema neli väravat kolmandal perioodil ehk otsustaval ajal.

Hedman püstitas terve seeria käigus kogutud kaheksa punktiga (4+4) uue klubi kaitsjate rekordi.

28 tõrjega lõpetanud Ben Bishop tõusis oma 21. playoffide võiduga Nikolai Habibulini kõrvale jagama klubi rekordit. Ta sai kirja oma viienda nullimängu ning neli neist on tulnud seeria saatuse otsustanud mängudes.


Bishopil on tänavustes playoffides kirjas kaks nullimängu, kümnest stardist kaheksa võitu, tõrjed 93.8% ja keskmine sisse lastud väravate arv 1.89.

"Arvan, et õppisime eelmisel aastal palju. Meil oli paar seeriat, kus saime võimaluse kodus asja ära otsustamiseks, kuid lasime need käest. See aasta tahtsime seeriate lõpetamise teha auasjaks," rääkis Bishop pärast järjekordset viimistlustööd.

Islanders jääb taga nutma kodus lisaajal kaotatud mänge. Võideldi vapralt, aga toore jõu vastu lihtsalt ei saa. Eriti kui su parimad mängijad otsustavatel hetkedel ei panusta.

"Ma ei saanud oma ülesandega hakkama, see ei ole piisavalt hea," märkis pettunult John Tavares.

New Yorgi satsi kapten sai avaringis Florida Panthersi vastu kuue mänguga kirja 5+4. Lisaks jäi tema nimele 30 pealeviset. Lightning andis talle aga ainult kümme väravale läinud pealeviset ja see tähendas seda, et Tavares sai panustada vaid 1+1'ga, mis tuli ära kohe avamängus.


Lightning ootab konverentsi finaali vastast paarist Washington Capitals vs Pittsburgh Penguins. Capitalsile kaotati põhiturniiril kõik kolm mängu, samas kui Penguinsi vastu võideti kõik kolm.

Kommentaarid