DeBoeri hinnangul on Thornton ülimalt alahinnatud

Aktiivsete mängijate hulgas on vaid Jaromir Jagril karjääri jooksul kogunenud rohkem punkte (1868) kui Joe Thorntonil (1341). Kuid ometi ei räägita San Jose Sharksi ründajast väga tihti, kui teemaks NHL-i parimad mängijad. Sharksi peatreeneri Peter DeBoeri sõnul on Thornton ülimalt alahinnatud.

(foto: Rocky W. Widner/Getty Images)
36-aastane ründaja oli tänavu põhiturniiril üks vaid viiest mängijast, kes ületas 80 punkti piiri. 82 matšiga läks kirja täpselt sama palju punkte. Söötude osas edestas tema 63 vaid Erik Karlsson (66). Vanameister on ka playoffides 3+8'ga olnud korralikus hoos.

"Kui see vend mängiks Torontos, Montrealis või New Yorgis, siis oleks ta elav legend," ütles DeBoer eile, lisades et ka tema ise hakkas Thorntoni talenti täielikult hindama alles siis, kui ta Sharksi peatreeneriks sai.

Hooajal 1997/98 NHL-is Boston Bruinsi ridades debüteerinud Thornton on kogu karjääri jooksul olnud produktiivne ja vastupidav mängumees. Tänavu kogus ta esimest korda alates aastast 2010 põhiturniiril vähemalt punkti mängu kohta, kuid kogu karjääri jooksul 1367 kohtumisega tulnud 1341 silma on väga kõrgeklassiline saavutus. Lisaks on ta pärast 2004/05 hooaja tööseisakut ühe aasta jooksul kõige rohkem puudunud neljast mängust.

2006. aastast on Thorntoni CV-l nii Art Rossi kui ka Harti trofee. Lisaks on tal 2010. aastast kodus olümpiakuld. Kuus aastat varem võitis ta Kanada koondises hoki maailmakarika. 2007. aastal sai Thorntonist pärast Wayne Gretzkyt ja Mario Lemieux'd alles ajaloo kolmas mängija, kes pannud kokku järjestikused vähemalt 90 punktiga hooajad.

Näib, et 2005. aasta novembris Bostonist San Josesse siirdunud Thorntoni nimi ei käi parimate juttudest läbi lihtsalt kuna ta pole veel kordagi Stanley karikat võitnud. Selle iluvea parandamiseks on aga tänavu igati head võimalused.

Alahinnatud habemikku saab uuesti aktsioonis näha tuleval ööl, mil Sharks üritab St. Louis Bluesi vastu läänekonverentsi finaalseeriat viigistada.

Kommentaarid