Jonesi teine järjestikune nullimäng andis Sharksile lääne finaalis 2-1 edu

Playoffide kahes esimeses ringis keskmiselt üle kolme värava skoorinud St. Louis Blues ei saa end läänekonverentsi finaalis kuidagi käima. Martin Jonesi vastu jäädi teist mängu järjest nulli peale. San Jose Sharks asus 3-0 võiduga seeriat 2-1 juhtima.

(foto: nhl.sk)
26-aastane kanadalane on Sharksi ajaloos esimene väravavaht, kes playoffides järjestikustes mängudes vastased nulli peale jätnud. Tema tänavuste karikamängude kümme võitu ja kolm puhast paberit kordavad 2004. aastal Jevgeni Nabokovi poolt püstitatud klubi rekordeid. Need kolm nullimängu on kõik tulnud viimase nelja kohtumise jooksul.

"Ta on meie meeskonna selgroog, Kui tema on hoos, siis tunneme, et võime ükskõik kellele ära teha. Ta on suur kutt, aga samas rahulik väravavaht. Meile meeldib väga tema ees mängida. Usume ausalt, et ta on liiga parim väravavaht,"  rääkis Joe Thornton pärast järjekordset Jonesi edukat esitust.

2014. aastal Los Angeles Kingsi ridades Stanley karika võitnud Jones ei pidanud seekord ka väga palju pingutama. Blues sai kirja vaid 22 pealeviset. Haid ise jõudsid kolme kollini 16 pealeviskega. Jaromir Jagri mängustiili suunas püüdlev Tomaš Hertl skooris kaks korda ning ühe lisas Joonas Donskoi.

Logan Couture teenis sööduga juba oma playoffide 20. punkti. Seda on vaid kolme võrra vähem, kui mulluste playoffide edukamatel skoorijatel Patrick Kane'il ja Tyler Johnsonil.


Blues, kes polnud varasemalt playoffides kordagi järjestikustes mängudes nulli peale jäänud, on nüüd kokku väravata olnud 150 minutit ja 45 sekundit.

Kommentaarid