Blackhawks tõi Euroopast kolm täiendust

Chicago Blackhawks on tänavu esimest korda pärast 2012. aastat juba playoffide avaringi järgselt suvepuhkusel. See on andnud hea võimaluse hakata juba planeerima järgmiseks hooajaks. Sellega seoses on tehtud lepingud kolme Euroopas mänginud mängumehega.

(foto: fullhdpictures.com)
Aastased lepingud on sõlmitud väravavahi Lars Johanssoni, kaitsja Michal Kempny ja ründaja Martin Lundbergiga.

28-aastane Johansson on viimased kolm hooaega veetnud Frölunda rivistuses. 1938. aastal asutatud klubi võitis tänavu liiga parimaks väravavahiks valitud Johanssoni toel oma ajaloo neljanda Rootsi meistritiitli.

185 sentimeetrit pikk puurilukk tõrjus põhiturniiril 92.7%-ga ja lasi endale keskmiselt vaid 1.74 väravat. Playoffides olid numbrid veel võimsamad - 94.7%, 1.43.

Kempnyl on selja taga hooaeg KHL-is, Omski Avangardi rivistuses. 59 põhihooaja mängus läks tšehhi nimele 21 punkti (5+16). Playoffides kogunes tema nimele 11 mänguga neli silma (2+2).

25-aastane kaitsemees kuulus tänavu ka Tšehhi MM-koondisesse, kus ta jõudis kaheksa mänguga kahe söödupunktini.

Lundberg on kogu senise karjääri veetnud Skellefteå AIK-s. 44 mängus kogutud 21 punktiga (13+8) tegi mitmekülgse ja tööka ründajana kirjeldatud mängumees sel hooajal oma karjääri rekordi. 25-aastasena on ta kahekordne Rootsi meister. Lisaks on ta neli korda hõbedaga lõpetanud.

Tänavusel MM-il sai Lundberg kaheksa matšiga kirja kaks kolli.

Kommentaarid