Sharks sammus suure võiduga karikavõistluste finaali

San Jose Sharks on esimest korda klubi ajaloos jõudnud Stanley karikavõitluste finaali! Meeskonnast sai pärast 2012. aasta New Jersey Devilsit esimene finalist, kes hooaeg varem playoffidest üldse eemale jäi. Kahte satsi seob muidugi peatreener Peter DeBoer.

(foto: zimbio.com)
25 aastat tagasi NHL-is mängimist alustanud Sharks tagas finaali pääsu läänekonverentsi finaali 6. mängus saadud kindla 5-2 võiduga. St. Louis Blues pandi kokkuvõttes kotti 4-2.

"See on uskumatu! Eriti seda kodus tehes, need kutid on seda 25 aastat oodanud. See on päris magus," rääkis pärast matši Joe Thornton, kes 36-aastaselt end esmakordselt finaalis proovile saab panna.

Sama vanalt teeb oma finaali debüüdi ka Patrick Marleau, kes osales kurba rekordit tähistavas 165 playoffide mängus, enne kui finaali jõudis. Meeskonna vanim liige on aga 37-aastane leedukas Dainius Zubrus, kes karjääri jooksul nüüd kolmandat korda finaali pääsenud.

"See on suurepärane hetk nende kuttide jaoks, kes kõvasti vaeva näinud, aga meil on üks seeria veel minna," sõnas Logan Couture. "Peame veel neli võitu hankima. See on järgmine samm. Praegune oli kolmas aste. Oleme väljakutseks valmis."

Lääne finaali 6. mängus pani palli veerema loomulikult Joe Pavelski. Kapten viis kodumeeskonna juba 4. minutil ette. 31-aastasl jänkil on nüüd tänavu playoffides kirjas 13 kolli. Ameeriklaste hulgas on teda edestamas vaid Kevin Stevens (17, 1991) ja Joe Mullen (16, 1989).

Blues oli oma mängu leidmisega suurtes raskustes ja ega lõpuks see ei õnnestunudki. Sharks kasutas efektiivselt oma võimalused ära ning Joel Wardi kaks kolli ja Joonas Donskoi tabamused kasvatasid DeBoeri hoolealuste edu viimase perioodi keskpaigaks juba 4-0 peale.

Seejärel sähvatas lõpuks ka Vladimir Tarasenko. Selle hetkeni seerias nulli peal hoitud venelasest ründetuus paugutas viie minuti sees oma playoffide 8. ja 9. värava, kuid omadega oli ta lootusetult hiljaks jäänud. Lõppseisu vormistas tühja võrku Couture, kes sai lisaks väravale enda nimele kaks söödupunkti. Need aitasid ta 24 silmaga playoffide punktitabeli liidriks.

Couture sai oma nime kirja ka väga võimasesse seltskonda. Liiga ajaloos olid varem vaid Wayne Gretzky ja Jari Kurri ühe hooaja jooksul playoffides kolmes seeriat otsustanud mängus vähemalt kolm punkti kogunud. Herr Gretzky muidugi tegi asja nagu muuseas ära kolm korda.


Teine finalist saab selgeks täna, mil Pittsburgh Penguins ja Tampa Bay Lightning esimese koduväljakul 7. mängu peavad. Sharks võitis ja kaotas põhiturniiril ühe mängu mõlema vastu.

Kommentaarid