Liiga jagas Tinordi vahetustehingu osas selgitusi

Jarred Tinordi dopingukontrollis põrumine üllatab Arizona Coyotesit, aga nagu selgub, siis pole ameeriklase endine koduklubi Montreal Canadiens temaga seotud vahetustehingus midagi valesti teinud. NHL-i asekomissar Bill Daly teatas, et tehingut ei hakata mitte mingil juhul uuesti üle vaatama.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
Võis spekuleerida, et Coyotes poleks arvatavasti end Tinordiga sidunud, kui olnuks teadmine, et 24-aastane mängumees on dopinguga seoses pahuksisse sattunud, aga nagu ütles Daly, siis seda teadmist ei saanudki olla. Ja sellest polnud teadlik ka Canadiens.

Daly selgitas: "Olgugi, et kollektiivlepingu kohaselt pole meil õigust härra Tinordi mängukeeluga seoses infot jagada, soovime märkida, et meil pole mitte mingisugust kahtlust arvata, et Canadiens käitus olukorras valesti. NHL-i klubid ei ole osapooled, kellele dopingutestide tulemustest teatatakse enne kui liiga ja Mängijate Ühendus need avalikustab."

Ehk dopingukontroll ja selle tulemused on anonüümsed ning ei Canadiens ega ka Coyotes enne seda nädalat olukorrast midagi ei teadnud. Või vähemalt ei pidanud teadma. Ometi on mõlema klubi poolt olnud kosta, et mingisugune teema saladuskatte all podises.

Coyotesil on Tinordiga seoses suured lootused. Kui 20-mänguline keeld kantud saab, siis nähakse tal kindlasti meeskonnas kohta.

"Ta on endiselt noor mängija, kellel on kõvasti potentsiaali," ütles eile klubi peamänedžer Don Maloney.

Klubi kavatseb mängumeest raskel ajal toetada ning Maloney sõnul vaadatakse tema olukord ja võimalik tulevik klubis suvel uuesti üle.

Kommentaarid