Stars ronis kolm korda kaotusseisust välja, kerkis uuesti divisjoni ainuliidriks

Sel kuul üsna tagasihoidlikult (enne eilset vaid kolm võitu) esinenud Dallas Stars pidi kõvasti vaeva nägema, et kaotuste jada kolme peale ei veniks. Kodus võeti vastu Tampa Bay Lightning, kes sai kolm korda eduseisu nautida. Ent lõpuks võisid Starsi fännid tõdeda - lõpp hea, kõik hea.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Patrick Sharp oli pärast kuuemängulist pausi Starsi ridades tagasi, kuid käima saamine võttis vaatamata sellele pikalt aega. Näis, et jalgade kõhu alt välja võtmiseks oli just vaja vastase väravat.

Nikita Kutšerov avas esimese kolmandiku keskel mänguskoori ning Steven Stamkos viis külalised teise perioodi alguses ülekaalu väravaga uuesti ette. Kodumeeskonnal läks nendele vastamiseks aga väga vähe aega. Esimese puhul tegi Jason Spezza seda vähem kui kahe minutiga ning teise juures kulus Jamie Bennil veidi vähem kui kaks ja pool minutit.

Kaptenid Stamkos ja Benn pidasid omavahel maha huvitava duelli ning seda väga õigel päeval. Enne mängu teatas Starsi endine kapten Brenden Morrow, et on klubiga ühepäevase lepingu teinud, mis andis talle võimaluse lõpetada karjäär samas klubis, kust see alguse sai.

Kanada koondisega nii maailmameistriks kui olümpiavõitjaks tulnud Morrow mängis 16-aastase karjääri jooksul Dallases 12 hooaega. Tema viimased mängud tulid aga mulluses Stanley karika finaalseerias just Lightningu särgis.

"Üritan kindlasti endiselt tema moodi mängida. Kõik täna esitletud tipphetked näitasid, et ta oli tõeline sõdalane. Ta oli mängija, kes oli eeskujuks ega rääkinud väga palju, olen ise üsna samasugune," rääkis Benn endise kapteni kohta.

Stamkos oli pikalt duelli juhtimas, kui teise kolmandiku lõpuminutitel tulnud väravast tema meeskond uuesti ette pääses, aga Benn sai viimasena naerda.

Stars paugutas viimasel kolmandikul rohkem kui pooled (17) oma kogumängu pealevisetest (33) ning jõudis lõpuks 4-3 võidusadamasse. Kaitsja Steven Johns skooris kolmandiku keskel oma karjääri esimese kolli ning lõppakord tuli paar minutit hiljem just Benni poolt, kes 3-3 tabamuse juures oma kontole ka ühe söödupunkti lisas. Cody Eakin lõpetas tema ja Tyler Seguini kõrval mängides kolme sööduga.

"Mängisime nagu habras meeskond, kes kartis kaotada ega tahtnud isukalt mängu võiduka lõpuni viia. Me ei tohi praegusel ajal lasta kaotuste kartust endale sisse," ütles kohutava viimase perioodi kohta Stamkos, kelle ülekaalu koll murdis meeskonna 20-st null põua.

Starsi peatreeneri Lindy Ruffi jaoks oli see kohtumine karjääri 1401. mäng. Nende arvestuses asus ta koos Ron Wilsoniga jagama läbi aegade edetabeli 5. kohta.


Stars liikus võiduga 93 punkti peale. Seda on kaks enam kui St. Louis Bluesil. Viimasest kuuest mängust vaid ühe võitnud Chicago Blackhawks on 88 punktiga langenud kolmandaks. Samuti on oma divisjonis kolmas Lightning

Teised kohtumised

New Jersey Devils 7 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Tänavu vaid korra kuue väravani jõudnud Devils sai siin need kokku kahe kolmandikuga ning jõudis viimasel perioodil ka hooaja uue tippmargini. Adam Henrique, Devante Smith-Pelly ja Mike Sislo skoorisid kõik kaks kolli. Viimase jaoks olid need esimesed NHL-is. Tyler Kennedy jõudis pärast viieaastast pausi esimese kolme punktiga (kõik söödud) mänguni.

Pittsburgh Penguins 4 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Pingviinid alustasid kehvalt, kui viie minutiga 0-2 taha jäädi, ent lõpuks õnnestus siiski võiduga tähistada Pittsburghi linna 200. sünnipäeva. Tagasituleku algatas loomulikult Sidney Crosby, kelle arvele jäi ka võiduvärav. Unine algus on asendunud vastaste suhtes ebaausa mänguvormiga.


Columbus Blue Jackets 1 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Hädasti võitu vajanud Red Wings pidi pikalt närveerima, kuna Luke Glendeningu avakolmandiku väravale ei tahtnud kuidagi lisa tulla, aga viimase perioodi kaks kolli vabastasid lõpuks pingetest. Jeff Blashilli meeskond polnud üle kuu aja viimasele kolmandikule eduseisuga vastu läinud. 27 tõrjega lõpetanud Jimmy Howardi paber määriti alles täpselt minut enne lõppu tulnud ülekaalu väravaga.

Toronto Maple Leafs 1 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Jussi Jokinen skooris kaks päris omapärast väravat ning Roberto Luongost sai läbi aegade seitsmes puurivaht, kes jõudnud vähemalt kaheksal hooajal 30 võiduni. Omalt poolt lisas ühe kummalise tabamuse ka Jaromir Jagr, kellel õnnestus kaitsetsoonis klaarimise üritust edasi suunates panna litter täpselt tühja väravasse. Alates hooajast 1990/91 on Leafsi vastu Jagrist (76) rohkem punkte kirja saanud vaid Brett Hull (78).

Nashville Predators 4 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Külaliste ainsaks korralikuks rõõmuhetkeks jäi 1-1 viigivärav, mis oli kaitsja Ryan Pulocki karjääri esimeseks tabamuseks. Predatorsil on viimase 16 mängu jooksul vähemalt punkt kirjas 15-st. Neist on võidetud 11 mängu.

Arizona Coyotes 3 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Nädalavahetusel vigastuspausilt nullimänguga naasnud Mike Smith tegi järjekordse superesituse, lükates kõrvale 27 vastaste üritust. Võiduvärav tuli ära poolteist minutit enne lõppu, kui Shane Doan hooaja 25. kollini jõudis. Sel kuul kodust eemal alles esimese kaotuse saanud Sharks jääb taga nutma kahte lugemata jäänud väravat.

Los Angeles Kings 4 - 3 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Kings kangutas end viimasel kolmandikul välja kaheväravalisest kaotusseisust ning otsustaval hetkel säras loomulikult Anze Kopitar. Sloveeni poolt tuli nii 3-3 viigivärav kui ka lisaaja võidutabamus. Tema neli lisaajaväravat on klubi uus ühe hooaja rekord.

Kommentaarid