Niklas Bäckström naaseb pärast üle aasta pikkust pausi väljakule

Calgary Flamesil ei ole põhiturniiri lõpus jäänud enam millegi muu, kui au peale mängida ja see annab võimaluse noorte katsetamiseks ning ka sentimentaalsete otsuste tegemiseks. Meeskonna väravas läheb täna Montreal Canadiensile vastu Niklas Bäckström, kes pole 14 kuud mänginud.

(foto: Sherri LaRose-Chiglo/Pioneer Press)
Vahetustehingute viimasel päeval Minnesotast David Jonesi vastu hangitud Bäckström oli viimati jääl 2015. aasta 13. jaanuaril. Võõrsilmäng Pittsburgh Penguinsi vastu lõppes tema jaoks 51 minutiga, mille jooksul lasi ta endale kuus väravat. Kaks päeva hiljem saabus Minnesotasse Devan Dubnyk, niigi halb tervis läks veel kehvemaks ja sellega oli soomlase karjäär klubis läbi.

Tõenäoliselt ei kujune 38-aastase väravavahi karjäär pikaks ka Calgarys, kuna tal saab suvel leping läbi. Ent oma viimaseid võimalusi kavatseb Bäckström täiega nautida.

"Mängimine on selle spordiala juures kõige lõbusam osa, sest saad teiste vastu võistelda ning samuti panna end proovile, et näha kui hea parajasti oled," rääkis oma debüüthooajal 2006/07 kogu liiga peale keskmiselt vähim väravaid lasknud puurivaht eile.

Seni on Bäckström NHL-is väljakul käinud 409 mängus, kust tal on kirjas 194 võitu. Keskmiselt on ta endale lasknud 2.48 väravat, tõrjudes 91.5%-lise efektiivsusega.

Eeldatavasti saab soomlase NHL-i karjäär sel aastal läbi, aga maski varna viskamisele ta veel ei mõtle.

"Ta soovib endiselt mängida," ütles Flamesi peatreener Bob Hartley. "Kohe, kui ta hankisime, istusime maha ning ta andis märku, et ei soovi karjääri lõpetada, vaid tahab edasi mängida. Ta saabus suurepärase suhtumisega, rohke energiaga ning sooviga nii jääl kui jõusaalis kõvasti vaeva näha. Ta töötab järeleandmatult, seega tundsime, et peame temaga samuti ausad olema ja see on põhjus, miks ta Montrealis alustab."

Kommentaarid