Pole Malkinit, pole probleemi: Penguins alistas Rangersi

Nädalavahetusel Jevgeni Malkinist pikemaks ajaks ilma jäänud Pittsburgh Penguins vähemalt esimeses mängus venelasest puudust ei tundnud. New York Rangersi vastu saadi võõrsil tähtis 5-3 võit, mis aitab heitluses playoffide koha nimel heas hoos oleva Philadelphia Flyersi ees püsida

(foto: zimbio.com)
Malkini poolt jäänud augu täitis kõige mehisemalt nooruke Conor Sheary, kellele läks kirja karjääri esimene vähemalt kahe väravaga mäng. Kokku on 23-aastane ründaja tänavu 30 matšis kogunud seitse punkti (5+2).

"Kui ühte põhivenda pole, siis on see paljude teiste jaoks hea võimalus saada rohkem mänguaega ning anda suurem panus," mainis Sheary pärast mängu. "Ilmselgelt on meeskonna jaoks tervikuna halb kaotada selline mängija, kuid see on hea noortele ja neile, kes ei saa tavaliselt palju minuteid."

Sheary väravad aitasid Penguinsi viimaseks kolmandikuks 3-2 eduseisu. Skoori avas ülekaalust Patric Hörnqvist, aga sellele oli Chris Kreideril vastus olemas ning Sheary kollide vahele pressis end Derick Brassard, kes jõudis samuti ülekaalust sihile.

Noortest särasid veel Tom Kühnhackl, kes lõpetas kahe sööduga ning Dominik Simon, kes läks oma karjääri esimesest mängust ära ühe söödupunktiga.

Penguins oli avakolmandikul väikestes raskustes (pealevisked 13-19), aga suutis teise perioodiga kurssi muuta (pealevisked 10-2). Viimase kolmandiku viiendal minutil tuli Ryan McDonagh viigivärava näol tagasilöök, kuid see oli vaid ajutine.

Initsiatiiv oli ka viimasel perioodil külaliste käes (pealevisked 10-6) ja kolmandiku keskel tuli Matt Culleni poolt ära üsna humoorikas võiduvärav. 39-aastane ründaja, kes pika karjääri jooksul ühe hooaja ka Rangersi särgis mänginud, kukutati värava taga põlvili, aga keerulises olukorras jagus piisavalt nutikust, et litrist vabaneda. See läks sööduna värava ette, lendas vastu Marc Staali ja sealt edasi Henrik Lundqvisti selja taha.

"Tegime palju häid asju, aga tundsin, et vastastel oli täna litriga rohkem õnne, neljas värav oli väga karm," kommenteeris Lundqvist.

Mängule pani punkti Sidney Crosby poolt tühja võrku tehtud värav. #87, kes pannud kokku kaheksamängulise punktiseeria, on alates 18. detsembrist liiga resultatiivseim mängija. 37 matšiga on tulnud 23+27.


Olles veebruaris omavahelist põhihooaja seeriat kodus kindla 0-3 kaotusega alustanud on Penguins nüüd mängudega 2-1 ees. Kahe nädala pärast on kavas viimane kohtumine.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 0 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning lõpetas kaotusteseeria, aga kaotas kohtumise käigus Nikita Kutšerovi ja Valtteri Filppula, kes mõlemad viga said. Ben Bishop teenis hooaja neljanda nullimängu 37 tõrjega. Kodumeeskonna jaoks tipnes masendav õhtu kahe enda ülekaalu ajal lastud väravaga. Steven Stamkos lõpetas 2+1'ga.

Detroit Red Wings 0 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Napilt veel idakonverentsi viimasest playoffide kohas kinni hoidev Red Wings sai väga valusa kaotuse mängus, kus Jonathan Bernier kerkis pärast Curtis Josephi ja aastat 2000 esimeseks Leafsi puurivahiks, kes Detroidi klubi vastu nullimängu teinud. Selleks oli vaja teha 39 tõrjet. Võiduvärav tuli ära teise kolmandiku viimasel minutil, kui Michael Grabner naljakalt selle tagumikuga üle väravajoone libistas. Ehk pidanuks austerlane varem midagi sellist proovima. Kohtumisele oli kaasa võetud 30-mänguline põud.

Kommentaarid