Jahe temperatuur külmutas Canadiensi rünnaku

Mingil põhjusel on läbi aastate välimängudes alati eelis olnud külalismeeskondadel. Vähemalt on võõrustajad selgelt rohkem kaotanud. Tänavuse hooaja esimeses välimängus ei suutnud aga Montreal Canadiens Ottawas peetud kohtumiselt võiduga ära tulla.

(foto: habseyesontheprize.com)
-12-kraadises külmas peetud mäng lõppes Senatorsi 3-0 võiduga. 28 tõrjet teinud Craig Andersonist sai välimängude ajaloos neljas nullimänguni jõudnud puurivaht.


Üsna halva jää peal peetud matšis avati skoor alles teise kolmandiku lõpus Jean-Gabriel Pageau poolt ning viimastel minutitel kindlustasid seisu Bobby Ryan ja Nate Thompson.

"Selle värava tegemine oli väga eriline," ütles Pageau pärast mängu. "Kui teed värava ja su väravavaht ühtegi sisse ei lase, siis on kerge mängida. Mängisime väga korraliku mängu."

Külma käes pidi kõige rohkem kannatama Erik Karlsson, kes püstitas mänguaja osas 32:55-ga uue välimängude rekordi. Samuti on uueks rekordiks tema kaheksa blokeeritud pealeviset.

Carey Price peatas ligi 34 000 pealtvaataja ees peetud mängus 35 pealeviset.


Kokku on tänavu kavas kolm välimängu. Kahe nädala pärast kohtuvad talveklassikus Buffalo Sabres ja New York Rangers ning märtsi alguses pannakse kokku Washington Capitals ja Toronto Maple Leafs.

Teised kohtumised

Minneosta Wild 2 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers sai Cam Talboti postide vahele tagasi ning jätkas oma viimase aja võõrsilmängude edu. Viimase kuue peale läks kirja viies võit. Wildi mõlemad tulid kaitsjalt Matt Dumbalt.

Boston Bruins 2 - 3 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Külalistel läks 2-0 edu käest, aga lisaajal leiti Mats Zuccarello näol kangelane. Tänavu kodus domineerivalt mängiv Rangers suutis võõrsil võita alles viiendat korda. Neist kolm võitu on tulnud just lisaajal.

Carolina Hurricanes 2 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Hurricanes ratsutas Scott Darlingu kukil oma kolmanda järjestikuse võiduni. Jakid olid pealevisetega üle 36-24. Mängu saatuse otsustanud värav tuli Noah Hanifini poolt ära juba kohtumise keskpaigas.

St. Louis Blues 2 - 0 Winnipeg Jets (tipphetked)

Carter Hutton püstitas oma karjääri 9. nullimänguga klubi rekord. Selleks oli vaja teha tervelt 48 tõrjet. Eelmine rekord pärines üheksa aasta tagusest ajast ja oli Chris Masoni käes 47-ga. Mõlemad Bluesi väravad sündisid ülekaalust. Meeskonnad kohtuvad täna Winnipegis uuesti.

New York Islanders 4 - 3 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Islanders suutis 0-2 seisust võidutseda. Kings jõudis omakorda Anže Kopitari viimaste sekundite väravaga lisaajale. Seal tuli otsustav tabamus Jordan Eberle poolt. John Tavares valitses õhtut 1+2'ga. Kunnidele on pärast kaheksat järjestikust võitu kogunenud kolm järjestikust kaotust.

Philadelphia Flyers 2 - 1 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Flyersi surnuist tulemine jätkus Shayne Gostisbehere'i kahe väravaga. Meeskonnast sai liiga ajaloos kolmas sats, kes kümnele järjestikusele kaotusele vastanud vähemalt kuue järjestikuse võiduga.


Washington Capitals 3 - 2 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Capitals päästis end 0-2 pealt kahe viimase perioodi väravaga. Lisaajal täiendas Aleksandr Ovetškin oma nimel olevat liiga rekordit. Kirja läks karjääri 21. lisaajatabamus.

Arizona Coyotes 2 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Karikakaitsja lasi mängu kaheväravalise edu pealt viiki, aga võttis siis julmalt viimaste sekundite väravatega võidu ikkagi endale. Ühtlasi lõpetati sellega kolmemänguline kaotusteseeria. Coyotes kaotas samal ajal kuuenda jutti ja üheksanda viimase kümne jooksul.

Colorado Avalanche 5 - 6 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Võõrustajad käisid Gabriel Landeskogi karjääri teise kübaratrikiga liiga liidrit hirmutamas, ent ette antud 4-0 edu oli liiga suur. Landeskog kogus ka kaks söödupunkti. Külaliste resultatiivseimad olid kolme silmaga Anton Stralman (2+1) ja Yanni Gourde (1+2).

Calgary Flames 0 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Predators jõudis teise järjestikuse nullimänguni. Seekord Pekka Rinnega, kes tegi 32 tõrjet. Flamesi ei suutnud kaotusest päästa isegi Jaromir Jagr, kes naasis koosseisu pärast kuuemängulist vigastuspausi.

Kommentaarid