Canucks teenis Sharksi vastu harvaesineva võidu

Kui San Jose Sharksi mängijatele mõni hall peale enda SAP Centeri veel meeldib, siis on see kindlasti Vancouver Canucksi Rogers Arena. Seal käimist on aastate jooksul sedavõrd nauditud, et enne eilset pärines Canucksi viimane koduvõit omavahelistest vastasseisudest aastast 2012. Nüüd õnnestus aga üle hulga aja uuesti edukas olla.

(foto: sfgate.com)
Canucks oli koos playoffidega kodus Sharksile kaotanud 13 matši järjest. Kõikide mängude peale oli viimasest 27-st kohtumisest võidetud vaid viis. Järjekordset lüüasaamist õnnestus vältida 4-3 lisaajavõiduga.

Kaks Vaikse ookeani divisjoni rivaali pidasid maha võimalusterohke kohtumise. Jacob Markström jõudis võitjate väravas 34 tõrjeni ning Martin Jones sai uhkustada isegi 36 tõrjega. Sharksi esikinda vorm ei ole praegusel hetkel just kõige parem. Detsembris on kõigis viies kohtumises talle pandud vähemalt neli tükki.

Kaks tulid seekord Markus Granlundist, kelle väravatega võitis Canucks avakolmandiku 2-1. Tema tabamuste vahele mahutas end Brent Burns ka samuti lõpuks kahe värava peal oli. Enne tema teist vahetasid väravaid Brock Boeser ja hooaja esimeseni jõudnud Marcus Sõrensen.


Oma hooaja kuuest väravast viis viimase viie mänguga teinud Burns viis kohtumise lisaajale kuus minutit enne normaalaja lõppu. Lähedale jõuti ka karistusvisetele, aga seda õnnestus 26 sekundit enne lisaaja lõppu tulnud Sam Gagner' väravast vältida.


Canucks murdis võiduga neljamängulise kaotusteseeria. Ühe kohtumisega tehti sama palju väravaid, kui eelneva kolmega kokku.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 5 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Sabres raiskas ära Jack Eicheli karjääri esimese kübaratriki, mille vormistas ta 2-4 kaotusseisus olles kümne sekundiga. Tabamuste kõrvale tuli ka üks söödupunkt. Kohtumise otsustas Jaccob Slavini värav, mis sündis lisaaja keskel.


New Jersey Devils 5 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Devils võidutses Brian Boyle'i juhtimisel, kes oma 2+1 õhtu jooksul jõudis muu hulgas karjääri 100. väravani. Annab mängida küll isegi, kui Taylor Hall, MArcus Johansson ja Kyle Palmieri on rünnakult puudu.

New York Rangers 4 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningatele anti pärast 8-mängulist võiduseeriat teine kaotus, kui Rick Nash kolm ja pool minutit enne lõppu 2-2 viigi murdis. Marian Gaborikust sai endisel kodujääl 18. aktiivne mängija, kellel selja taga vähemalt 1000 põhihooaja matši. Sündmust sai tähistatud karjääri 401. väravaga.

Detroit Red Wings 3 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jätkuvalt Auston Matthewsita olev Leafs piirdus neljandat mängu järjest vähem kui kolme väravaga ja nii on väga raske hokimänge võita. Red Wings sai ühe nii ülekaalust, vähemusest kui tavamängust ning teenis viimase 12 kohtumise peale alles kümnenda võidu.

Kommentaarid