MacKinnon valiti novembri parimaks mängijaks, Boeser paugutas end parimaks uustulnukaks

Colorado Avalanche on Kesk divisjonis viimasel tabelireal, aga see ei tähenda, et meeskonna mängijaid individuaalselt ei võiks tunnustada. Novembris näidatud suurepärased tulemused on Nathan MacKinnonile toonud kuu parima mängija au. Parimaks uustulnukaks valiti samal ajal Vancouver Canucksi Brock Boeser.

(foto: sbnation.com)
MacKinnon jäi novembris 12 kohtumise jooksul vaid kaks korda punktideta ning produktiivsete esituste seas oli ka tema karjääri esimene viie punktiga mäng. Kokku tuli temalt kuu jooksul 20 silma (5+15).


2014. aastal liiga parimaks uustulnukaks valitud ründaja on tänavu kokku 23 mänguga teeninud 28 punkti (8+20); mis asetab ta keskmise punktisaagi osas 1.22-ga liiga kuuendaks meheks.

Parima valimisel seljatas MacKinnon Frederik Anderseni ja Brayden Schenni.

Andersen tegi Toronto Maple Leafsi puuris konkurentsitult oma senise parima kuu. 12 stardiga tuli üheksa võitu ja neist kaks järjest kuu keskel puhta seljatagusega. Kokku lasi taanlane endale keskmiselt 2.14 väravat, tõrjudes 93.8%-ga. Kogu kuu jooksul oli vaid neli kohtumist, kus ta lubas rohkem kui kaks väravat.

Schenn lõpetas kuu kolmemängulise põuaga, aga eelnevate esitustega oli juba hea töö tehtud. Enne nullide jada õnnestus kokku panna kaheksamänguline punktiseeria, mille jooksul oli koguni kaks nelja silmaga esitust. Kokku tuli kuu jooksul 12 kohtumisega 19 punkti (7+12).

Boeser oli novembris 11 tabamusega kogu liiga parim väravakütt. 15 mänguga läks nende kõrvale ka viis söötu. Temas sai Pavel Bure järel Canucksi ajaloo teine kollanokk, kes ühe kuu jooksul lambi vähemalt kümme korda põlema pannud.

Kuu alguses sai Boeser Pittsburgh Penguinsi enda vastu hakkama karjääri esimese kübaratriki ja neljapunktilise esitusega.


2015. aasta drafti 23. mees edestas Matthew Barzali, Alex DeBrincati, Alexander Kerfooti ja Nico Hischieri.

Kommentaarid