NHL Seattle'isse sai suure tõuke

NHL kasvas Vegas Golden Knightsiga sel hooajal 31 liikmega liigaks ja võimalik, et peagi lisandub veel üks meeskond. Eile tuli kohalikult linnavolikogult roheline tuli renoveerimaks sealne spordihall KeyArena, mis võiks edaspidi olla koduks nii NBA kui NHL-i meeskondadele.

(foto: bleacherreport.com)
LA-s baseeruv Oak View Group, mida veab Tim Leiweke, kes olnud seotud nii Toronto Maple Leafsi kui Los Angeles Kingsiga, plaanib KeyArena renoveerimisse investeerida 600 miljonit dollarit.


Projekti valmimisajana on välja hõigatud oktoober 2020. Ehk potentsiaalse Seattle'i NHL-i meeskonna esimeseks hooajaks võiks olla 2020/21. Seejuures usutakse, et NHL jõuab grunge-muusika pealinna enne, kui Seattle SuperSonics NBA-s oma comebacki teeb.

Seattle jäi oma NBA meeskonnast ilma 2008. aastal osalt just KeyArena kehva olukorra tõttu.

NHL on on juba pikalt soovinud Loode-USA's kanda kinnitada ja nüüd on selleks võimalus. Tuntud hokiagendi Allan Walshi hinnangul hakatakse selle suunas ka kiirelt liikuma.


Seattle'il on tegelikult ka kõva hokiajalugu juba olemas. Seattle Metropolitansist sai 1917. aastal esimene Stanley karika võitnud USA sats. Meeskond pakkis 1924. aastal kepid kokku.

Kommentaarid