Canucksi võõrsilmängude edu jätkus Pittsburghis

Tänavu rahulikult liiga põhjas tšillima pidanud Vancouver Canucks on seni olnud üllatavalt heas hoos. Eriti võõrsilmängudes. Mitte ühelgi teisel meeskonnal pole nende kaheksast rohkem võõrsilvõite. Viimane neist tuli Pittsburghis 5-2 skooriga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Canucks oli alates 2014. aastast Pittsburghis võiduta ja kerge ei tundunud ka seekordne visiit, kuna pingviinid on tänavu kodujääl kaotanud vaid kaks korda, aga ometi läks Travis Greeni meeskond ära suure võiduga. Kahe väravaga pani sellesse suurima panuse Brock Boeser, kelle viimase aja vorm sedavõrd hea, et teda saab juba ühes lauses mainida Pavel Burega.


19 mängu peale kogutud 21 punkti (11+10) on ameeriklasest tänaseks teinud ka liiga resultatiivseima uustulnuka.

Penguins mängis Jevgeni Malkinita ning sai enda mõlemad Jake Guentzelilt. Paraku tuli teine neist alles viimase kolmandiku alguses 1-4 kaotusseisus olles.

Broeseri kahe vahele mahutasid end Loui Eriksson ja endine pingviin Derrick Pouliot, kes sai uue klubi rüüs kirja oma esimese värava.

Mängu lõpus pani endise klubi võrku litri ka Brandon Sutter.

Anders Nilsson tegi 43 tõrjet ja võitis viienda oma tänavusest seitsmest stardist. Matt Murrayle jäi teises puuris 32 tõrjet.


Hea võõrsilvorm on Canucksi läänekonverentsis kergitanud 7. kohale. Penguins on idas kuues.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Devils tuli edukalt välja kaheväravalisest kaotusseisust, kuid pidi maraton-pikkusega karistuvisete seerias külaliste paremust tunnistama. Otsustav tabamus tuli 11. ringis Charlie McAvoy poolt. Neljast kohtumisest koosnevat välimängude seeriat Anaheimis kaotusega alustanud Bruins jõudis tänupühadeks koju kolme järjestikuse võiduga.

Columbus Blue Jackets 1 - 0 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Tasavägine heitlus lõpetati Josh Andersoni poolt. Sergei Bobrovski on praegusel ajal nii võimas, et suudab isegi Johnny Gaudreau kuivale jätta. Hooaja kolmandaks nullimänguks oli kokku vaja teha 22 tõrjet.


Buffalo Sabres 4 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Sabres tegi 2-5 pealt seisu huvitavaks, kuid kuuendast järjestikusest kaotusest ikkagi pääsu polnud. Kaks tegid nii Mikael Grandlund kui Nino Niederreiter. Kodumeeskonna poolelt sai kaks kirja Jordan Nolan.


New York Islanders 4 - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers on samuti jõudnud kuue järjestikuse kaotuseni. Siin tuli see pärast kahte eduseisu. Josh Bailey hullas 1+2'ga ning John Tavares näitas lisaajal klassi.


Florida Panthers 2 - 1 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Mäng läks karistusviseteni pärast väravavahtide hiilgešõud. Roberto Luongo lõpetas 43 tõrjega ja Frederik Andersen 42-ga. Kehvasti alustanud pantrid on viimasest viiest võitnud kolm ja hakanud ülespoole liikuma. Vahepeal kuus järjest võitnud Leafs on omakorda hakanud langema.

Detroit Red Wings 2 - 6 Edmonton Oilers (tipphetked)

Teisipäeval St. Louisist häbiga lahkunud Oilers suutis end kiirelt rehabiliteerida. Avakolmandikul läks küll 2-1 eduseis käest, kuid ülejäänud ajast oli kõik kontrolli all. Tegu meeskonna jaoks viimase kaheksa aasta jooksul alles teise Detroidis saadud võiduga.

Carolina Hurricanes 1 - 6 New York Rangers (tipphetked)

Justin Williamist sai kümnes 1100 mänguga aktiivne mängija, kuid Rangersi poolt mingisuguseid teened selle eest ei tulnud. Juba esimesel minutil avati skoor ning kiirelt liiguti kaugele eest ära. Chris Kreider ja Jesper Fast said mõlemad kirja kaks kolli. Punktideta jäid vaid viis väljakumängijat.

Washington Capitals 5 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid suutsid 0-4 pealt veidi põnevust pakkuda, aga üldises plaanis olid kogu õhtu tagaajajad. Jevgeni Kuznetsov vedas vankrit 1+2'ga. Uuesti Nicklas Bäckströmiga kokku pandud Aleksandr Ovetškin jõudis hooaja 14. tabamuseni.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawksil ei piisanud võiduks kahest Patrick Kane'i avakolmandiku väravast. Kodumeeskond jõudis viimase perioodi alguses viigini ning võidutses lisaajal Brayden Pointi ülekaalu väravast. Teisipäeval liiga esikohast ilma jäänud Lightning võttis selle uuesti endale.

Nashville Predators 3 - 2 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Kodumeeskond mängis tulega, kui jättis viimasel minutil tühja võrku otsustava värava panemata ja sai hoopis ise tuppa, kuid Kyle Turrise karistusvise jättis siiski võidupunktid Nashville'i. Filip Forsberg kasvatas kahe väravaga punktiseeria kuue peale. Canadiens jäi tänavu juba 15. korda kahe või vähema värava peale ning see ajab närvi küll.


Arizona Coyotes 1 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Koiotid kaotasid Antti Raanta järjekordsele vigastusele ning kiirelt tuli lõpp ka võiduseeriale. Martin Jonesi nullimäng rikuti seitse ja pool minutit enne lõppu Brendan Perlini poolt.

Colorado Avalanche 3 - 0 Dallas Stars (tipphetked)

Jonathan Bernier viis karjääri 15. nullimänguga omad võidusadamasse. Kirja jäi 28 tõrjet. Kõikides väravates oli Nathan MacKinnon söötajana osaline. 2013. aasta drafti avavalik on endale märkamatult kogunud 25 punkti (7+18), mis jätab ta napilt liiga TOP 10 hulgast välja.

Anaheim Ducks 2 - 4 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Rüütlid jõudis 0-2 pealt harva võõrsilvõiduni. Kaotusseis tuli ka üsna teenimatult, kuna avakolmandiku järel oldi pealevisetega üle 20-7 ja mängu lõpuks kerkis edu tervelt 49-19 peale. Jonathan Marchessault oli 1+2'ga osaline rohkem kui pooltes tabamustes.

Los Angeles Kings 1 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Winnipegis kehvalt alustanud Steve Mason teenis oma teise järjestikuse võidu. Mõlemas matšis on ta lasknud vaid ühe värava ning kokku on tulnud 67 tõrjet. Aastat väga hoogsalt alustanud Kings ei leia kuidagi enam normaalset mängurütmi üles. Viimasest seitsmest mängust on kaotatud kuus ja kolm korda pole isegi ühest väravast rohkemat suudetud.

Kommentaarid