Teräväineni elumäng tõi Hurricanesile suure võidu

Pärast lootusrikast suve hetkeseisuga ikkagi idakonverentsi lõppu jääv Carolina Hurricanes näitas esmaspäeval, et potentsiaali meeskonnas siiski on. Teuvo Teräväineni juhtimisel käidi kergelt 5-1 üle heas vormis Dallas Starsist. 23-aastane soomlane lõpetas nelja punktiga, saades kirja karjääri esimese kübaratriki.

(foto: Twitter @NHLCanes)
Just Teraväinen osutus kohtumises x-faktoriks, kui kõik tema kolm väravat tulid 1-1 viigi pealt viimase kolmandiku esimese poole jooksul. Aleksandr Radulov oli teisel vastanud Sebastian Aho hooaja esimesele väravale.

Aho lõpetas kohtumise 1+2ga, Jordan Staal tuli ära nelja söödupunktiga. Mängu lõpusekunditel sai värava kirja ka Jeff Skinner.

Scott Darling võttis 25 tõrjega hooaja viienda võidu. Ben Bishop lükkas kõrvale 22 vastaste üritust.

Hurricanes on pärast kehvapoolset algust istumas viiemängulise punktiseeria peal. Viimasest neljast kohtumisest on kolm võidetud.

"Oleme oma mängu käima saamas," tõdeb peatreener Bill Peters."Oleme kaitse paremini lukku saanud. Meile meeldivad koosseisu muudatused, mis suvel tegime, aga kahjuks võtab kõik lihtsalt aega. Tahad kohest vaevatasu, kuid asjad nii kergelt ei käi. Alles nüüd on hakanud kõik kohenema ja end mugavalt tundma ning oleme saamas tulemusi."


Teräväinenil kulus naturaalse kübaratriki peale 7:05. Vaid Ray Whitney on klubi ajaloos kiiremini ühes mängus kolm järjest pannud ja tema 1:40 tundub löömatuna.

Esmaspäevases teises mängus andis Calgary Flames St. Louis Bluesile teise järjestikuse kaotuse. Hooaja alguses üliheas hoos olnud meeskond on viimasel ajal enim kaitses järele andnud. Kui eelmine kohtumine kaotati New York Islandersile 2-5, siis nüüd tuli 4-7.

Kaks väravat - mõlemad avakolmandikul - tulid Mark Jankowskilt, kes lõpetas kolme punktiga. Vaid viis meest jäidki kodumeeskonna poole pealt punktideta.

Võiduni kulgemist ei häirinud isegi Mike Smithi vigastus. Meeskonna esiväravavaht pidi pärast 2-2 tulemusega lõppenud avakolmandikku mängust lahkuma.

Blues, kes sai kaks Vladimir Tarasenkolt, on tänavu alles teist korda kaotanud järjestikused mängud.


Flames lõpetas seitsmest kohtumisest koosnenud kodumängude seeria viie võiduga. Nüüd ootab ees kuuemänguline välisturnee.

Kommentaarid