Murray jääb nädalateks väljakult eemale

Pittsburgh Penguins alustas nädalat magusa võiduga oma suure rivaali Philadelphia Flyersi vastu, aga ilusat õhtut jäi varjutama Matt Murray vigastus. Nüüd on selge, et see pole ka kergemate killast ja meeskonda ootab ees pikem periood ilma esiväravavahita.

(foto: sportsnet.ca)
Peatreeneri Mike Sullivani sõnul võib Murray vigastuspaus mitme nädala pikkuseks kujuneda.


Murray pole sel hooajal veel suutnud paari eelmise aastaga võrreldes samaväärseid esitusi pakkuda (endale lastud keskmine 2.95, tõrjed 90.6%), aga on selge, et meeskond jääb temast puudust tundma. Eriti kuna 23-aastase kanadalase seljatagune on üsna hõre.

Pärast Antti Niemi lahkumist on Penguinsi varumeesteks jäänud Tristan Jarry ja Casey DeSmith. Kahe peale kokku on neil NHL-i kogemust vaid veidi üle 300 minuti. Mullu moodustasid nad AHL-is väga hea tandemi, aga samm kõrgliigase on varasemalt paljudele puurivahtidele olnud liiast. Samas usub Sullivan, et Jarry ei vea alt.

"Mis Tristanisse puutub, siis usun, et ta on väga kindel väravavaht," kiitis Sullivan pärast Flyersi mängu. "Tampa vastu tehtud esitus näitas väga hästi, milleks ta võimeline on. Usume, et Tristan suudab vajadusel mäng mängu järel tähtsaid tõrjeid teha."

Jarry teenis laupäeval Tampa Bay Lightningu vastu 33 tõrjega oma karjääri esimese võidu. Neid on nüüd kõvasti juurde vaja korjata, kui Murrayt koguni mitme nädala jooksul ei näe.

Kommentaarid