Coyotes jõudis lõpuks esimese normaalajavõiduni

Parem hilja, kui mitte kunagi. Selle tarkuse teraga võib lohutada Arizona Coyotesit, kes alles nüüd hooaja esimese normaalajavõiduni jõudis. Montrealis alistati kohalik Canadiens 5-4. 21 mängu peale on meeskonnal nüüd kokku kirjas kolm võitu ja üheksa punkti.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Rick Toccheti meeskond tuli avakolmandikult ära 0-2 seisuga ja jäi veel mitmeid kordi taha, ent tahtejõud ning väravavaht Antti Raanta aitasid viimaks 60 minutiga võidutseda.

"Võit on tohutult tähtis, aga see, kuidas mängisime veelgi olulisem," sõnas pärast matši 1+1'ga lõpetanud Christian Fischer. "Kannatasime kõik ära ja kogu meeskond panustas edusse. Oli paar kaklust, mis andsid meile hoogu. Tegu suurepärase meeskondliku võiduga."

Fischer oli kümme minutit enne lõppu mängu otsustava värava autoriks. Derek Stepan oli mõni minut varem seisu viigistanud. Mõlemad tabamused sündisid ülekaalust.

"See pole frustreeriv, see on piinlik," lausus kaotuse kohta Canadiensi boss Claude Julien. "See on täiesti aktsepteerimatu, eriti arvestades seda, kuidas avakolmandikul mängisime. Me ei suutnud järgnevaks kaheks perioodiks keskendumist hoida. Olime sellest kaks päeva rääkinud, et peame olema ettevaatlikud. Esinesime täna väga pettumust valmistavalt."

Canadiens oli esimese 20 minuti jooksul pealevisetega üle 12-9 ja läks kenas eduseisus puhkama pärast Brendan Gallagheri ja Paul Byroni väravaid. Kaheväravaline edu oli aga teise perioodi keskpaigaks kadunud. Coyotes viigistas Brad Richardsoni ja Christian Dvoraki tabamustest.

Võõrustajatel jagus 2-2 pealt siis veel jõudu, kui Joe Morrow uuesti eduseisu tõi ja Shea Weber kolmandiku viimasel minutil kiirelt Tobias Riederi väravale vastas, aga lõpuks tuli ikkagi leppida teise järjestikuse kodukaotusega.

Raanta tuli kohtumiselt ära 33 tõrjega. Charlie Lindgren, kes karjääri jooksul esimest korda üle kahe värava laskis, jäi 27 peale.


Coyotes suutis viimati mõnes matšis kolm kaotusseisu edukalt kustutada 2013. aasta märtsis, kui lõpuks Anaheim Ducksi vastu karistusvisetega 4-3 võit saadi.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 1 - 0 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Tänavu väga palju skoorinud meeskonnad tegid šokeeriva lõpptulemusega kohtumise, mille otsustas kolm sekundit enne karistusvisete saabumist William Nylander. Frederik Andersen jõudis 42 tõrjega hooaja teise puhta paberini.


New York Islanders 6 -4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Islanders sattus teisel kolmandikul lastud kolme väravaga 3-4 kaotusseisu, aga sellele vastati samaväärse viimase perioodiga. Tegu tänavu kaheksa kodumängu peale kuuenda korraga, mil Doug Weighti meeskond saab kodupubliku ees kätte vähemalt viis. Pooled tulid Matthew Barzali osalusel, kes lõpetas 1+2'ga.

Ottawa Senators 1 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Esimest korda pärast Rootsis käiku jääl olnud senaatorid ei saanud end kuidagi käima ja piirdusid vaid 22 pealeviskega. Neist 10 tuli ära juba avakolmandikul. Penguins teenis viimase üheksa välismängu peale alles teise võidu.

Tampa Bay Lightning 6 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Kodumeeskond võitis 2+2'ga lõpetanud Steven Stamkose juhtimisel. Ta kerkis neljapunktiliste esituste arvestuses Martin St. Louis'i ja Vincent Lecavalier'ga jagama klubi rekordit (10). Nikita Kutšerovi kukrusse rändas seekord 1+2. Endise kamraadi Ben Bishopi vastu saadi kuus väravat vaid 28 pealeviskega.


Winnipeg Jets 3 - 2 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Viie minutiga 0-2 auku sattunud Jets mängis kaotusseisus kuni viimase minutini välja. Seal aitas Mark Scheifele meeskonna lisaajale. Väga viljakas karistusvisete seerias jäi kodumeeskond peale 3-2. Flyers, kelle ridades Nolan Patrick uuesti tagasi oli, kaotas sel kuul juba viienda matši.

Minnesota Wild 6 - 4 Nashville Predators (tipphetked)

Devan Dubnyki nulliseeria jäi juba esimesel minutil pidama 195:54 peale ja Predators mängis endale välja 3-0 eduseisu, kuid kodumeeskond tegi viimasel perioodil ilusa comebacki. Jared Spurgeon ja Eric Staal lõpetasid mõlemad 1+2'ga. Külaliste poolelt sai sama kirja Ryan Johansen, kes alles nüüd hooaja esimese väravani jõudis.

Colorado Avalanche 6 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Erinevalt senaatoritest Avalanche'il mingisuguseid kõrvalnähtusid seoses Rootsi reisiga polnud. Juba 17 sekundiga oli esimene olemas ning selle autor Gabriel Landeskog sai lõpuks tähistada karjääri esimest kübaratrikki. Mikko Rantanen lõpetas 1+3'ga ja Nathan MacKinnoni saak oli 1+4 näol veelgi vägevam.

Edmonton Oilers 1 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Vahepeal juba täitsa lubavaid esitusi pakkunud Oilers saadeti tahvli juurde tagasi. Blues sai ühe nii vähemusest kui ülekaalust ning Brayden Schenn säras 2+1'ga.

Vancouver Canucks 2 - 5 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Külalistel kadus 2-0 eduseis käest, aga lõpuks siiski jõuti hooaja neljanda võõrsilvõiduni. Canucks sai kümne kodumängu peale juba seitsmenda kaotuse. Liiga uustulnuk näib olevat valmis peagi uuesti ründama oma divisjoni esikohta. Vahe liidri LA Kingsiga on üks punkt ning üks mäng on vähem peetud.

Los Angeles Kings 1 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Pikalt kodus normaalajakaotuseta olnud Kings jäi STAPLES Centeris viiendat korda järjest võiduta. David Krejci koosseisu tagasi saanud Bruins oli eelnevalt tänavu kodust eemal vaid koledad koiotid alistanud.

San Jose Sharks 0 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Haid takerdusid Roberto Luongo karjääri 74. nullimängu otsa. 35-st tõrjest tuli 17 teha viimasel perioodil. Väravate eest hoolitsesid Colton Sceviour ja Nick Bjugstad.

Kommentaarid