Kings on valmis uuel hooajal uue hingamisega tulema

Sel on suvel on palju räägitud Chicago Blackhawksi ülemvõimust, aga võimalik, et järgmisel aastal lähevad samad jutud lahti juba seoses Los Angeles Kingsiga. Ja isegi, kui pärast masendavat hooaega kohaselt karikavõiduni ei jõuta, siis on ikkagi veel üks aasta "varuks", et jõuda Blackhawksiga samale pulgale, ehk kuue aasta jooksul kolmanda karikani.

(foto: Juan Ocampos/Getty Images)
Kingsi tänavuse läbikukkumise põhjusteks võis panna mitu faktorit, nende hulgas ka selle, et viimase kolme hooaja jooksul mängiti playoffides tohutult mänge. Mitu hooaega lõppesid alles suvel, aga tänavu on puhkus kestnud juba alates 11. aprillist, mil 2012. ja 2014. aasta karikavõitja oma hooaja viimase mängu järel kahe punktiga playoffidest eemale jäi. Pikem puhkus on lasknud meeskonna mängijatel korralikult patareisid laadida.

"Kõik ootavad juba põnevusega seda, et saaks aastat alustada," rääkis sel nädalal antud intervjuus Alec Martinez. "Meie suvi on olnud väga pikk, isegi liiga pikk. See on minu karjääri jooksul üldse esimene kord, kui suvi on nii pikaks osutunud. See on frustreeriv, aga samas mõnede jaoks võimalus tervist parandada."

Kings jäi tänavu playoffidest eemale esimest korda pärast 2009. aastat. Viimastel hooaegadel on oldud justkui iseenda edu ohvrid.

"Viimase kolme-nelja aasta jooksul oleme hooaja lõpetanud alles juuni keskel, mis tähendab, et treeninguid saab uuesti alustada alles juuli alguses või keskel," selgitas Martinez. "Meile on jäänud vaid kaks kuud, et teistele järgi jõuda. Nüüd on meil võimalus alustada otsast ja parandada mõnigaid asju. Saada tugevamaks, kiiremaks ja mõnede kuttide puhul tervemaks."

Lisaks pikemale puhkusele on Kings uuel hooajal valmis uue hingamisega tulema ka tänu koosseisu värskendamisele. Läinud on 2014. aasta playoffide MVP Justin Williams, asekapten Jarret Stoll ja väga usaldusväärseks varuväravavahiks kujunenud Martin Jones. Lepingupikenduseni ei jõutud ka lõppenud hooaja keskel sisse toodud kaitsja Andrej Sekeraga. Noored on suuremat rolli saamas, kuid pilku tuleb kindlasti peal hoida ka Milan Lucicil.

"Vajame temasugust suurt kutti," on uue meeskonnakaaslase kohta öelnud Tyler Toffoli. "Arvan, et me ei teinud lõppenud hooajal piisavalt head tööd väravavahtide segamise ja "räpaste" väravate skoorimisega. Arvan, et see on tema leivanumber. Usun, et ta sobitub väga hästi meie sekka."

Kommentaarid