NHL-i mängijad soovivad ka edaspidi olümpial osaleda

2018. aastal Lõuna-Koreas, Pyeongchangis toimuvad taliolümpiamängud pole kindlasti keset tänavust suve kõige põletavam uudisteema, aga peagi tõuseb see kahtlemata uuesti tähelepanu keskpunkti. Seda ennetades on NHL-i Mängijate Ühenduse esindaja Donald Fehr teatanud, et NHL-i tähed soovivad ka edaspidi olümpial osaleda.

(foto: Gene J. Puskar/AP)
NHL-i mängijad lasti esimest korda olümpiamängude uste vahelt sisse 1998. aastal Naganos. Sellele on järgnenud suure tähelepanuga turniirid, aga üleval on tõsine oht, et Sotši mängudega on see pidu lõppenud. Järgmisel aastal taaselustatakse jäähoki maailmakarikas, mis peaks üle võtma rahvusvahelise NHL-i tähtedega turniiri rolli. Seda juhul, kui hoki parimaid mängijad tõesti olümpiamängudele enam ei lasta.

"Tegu on turniiridega, mis on kahe radikaalse erinevusega. Maailmakarikas on turniir, mis on vaid hokikeskne. Selle kõrval ei ole midagi muud. Olgugi, et jäähoki on tänapäeval taliolümpia keskpunktiks, isegi väljaspool Kanadat, siis seal on ka teised võistlused," võrdles Fehr lõppeval nädalal antud intervjuus. "Teiseks on olümpia ROK-i poolt korraldatav sündmus ja traditsiooniliselt korvatakse selle puhul vähemalt kohaloleku kulud. Selle osas ei räägita tulude tekitamisest. Mängijatele meeldiks, kui meil oleks võimalik rohkem tulu tekitada. Nende karjääri pikkus on limiteeritud ja ilmselgelt sooviksid nad veidi tagasi teenida."

Fehr tõi võrdluse jalgpallimaailmast, kinnitades samal ajal mängijate huvi osaleda ka järgmistel olümpiamängudel: "Kui vaatame FIFA maailmakarikat, siis see on peamine sündmus. Selle puhul ei ole tegu olümpiamängudega. Ma ei tea, mis hakkab hokis juhtuma. Arvan, et need mõlemad saavad koos eksisteerida. Mängijad tahavad väga osaleda mõlemal turniiril."

Rahvusvahelise Jäähokiliidu president Rene Fasel on maininud, et NHL-i tähtede Koreasse viimine on suureks eesmärgiks võetud. Läbirääkimised seoses sellega on käimas juba alates eelmisest aastast.

Kommentaarid