Patrick Sharp kolib Dallasesse

Juba mõni aeg tagasi oli selge, et Patrick Sharp peab hakkama kohvreid pakkima. Nüüdseks on selgunud ka koht, kuhu tuleb kolida. Uueks koduklubiks on Dallas Stars, kes tegi enda jaoks üsna kummalise tehingu. Lõppenud hooajal mängus keskmiselt 3.31 väravat lasknud meeskond loobus tehingu käigus ühest oma põhikaitsjast Trevor Daleyst.

(foto: USATSI)
Lisaks Daleyle rändab Chicagosse ründaja Ryan Garbutt. Vastupidises suunas tuleb koos Sharpiga kaitsja Stephen Johns, kes on 2010. aasta drafti 2. ringi valik. Nii Daley kui ka Garbutt on senise karjääri jooksul esindanud vaid Starsi värve.

"Täname Trevorit ja Ryanit nende panuse eest Dallas Starsile," teatas tehingu järgselt peamänedžer Jim Nill. "Trevor oli mitmeid aastaid Starsi organisatsiooni tähtis lüli ja me ei saaks rohkem tänulikumad talle olla."

Daleyl on värskelt selja taga karjääri parim aasta - 68 mänguga 38 silma (16+22). Garbutt kogus lõppenud hooajal 67 kohtumisega 25 punkti (8+17).

Tehing aitab Blackhawksil veidi palgalehe suurust vähendada. Daley võtab enda alla 3.3 miljonit ja Garbutt vaid 900 000, kuna Stars jättis poole tema palgast enda kanda.

Patrick Sharp läheb oma 5.9-miljonilise palgaga Dallasesse vaid mõned nädalad pärast seda, kui anonüümne Starsi ametnik enne drafti ütles, et temast ei olda kohe kindlasti huvitatud.

"Soovin kogu Blackhawksi organisatsiooni poolt Patrickut tänada selle eest, mis meil õnnestus tema Chicagos viibitud aja jooksul saavutada, tal oli meie kolmes Stanley karikavõidus ülioluline roll," teatas Blackhawksi peamänedžer Stan Bowman. "Ta oli jääl üks meie liidritest ja seda mitmeid aastaid asekapteni rollis."

Sharpil on selja taga vaid 43 punktiga (16+27) hooaeg, aga ehk sütitab keskkonna vahetus taas tema silmad. Chicagost lahkub ta uhkete saavutustega.


Võimalik, et lisaks Sharpile leiab uuel hooajal Starsi ridadest ka teise endise Blackhawksi mängija. Johnny Oduya on kannatlikult klubilt uut lepingut oodanud, aga kuna Daley on nüüd tema koha justkui ära võtnud, siis vaatab rootslane kindlasti mujale. Lõppeva nädala jooksul on liikunud sahinad selle kohta, et ta keeldus Buffalo Sabresi priskest pakkumisest. Pärast seda on esile kerkinud just jutud Starsi kohta.

Kommentaarid