Penguins saab tõenäoliselt uued omanikud

Eelmise kuu alguses selgus, et Pittsburgh Penguinsi omanikud Mario Lemieux ja Ronald Burkle on palganud investeerimisfirma, mis asuks maad kuulama seoses võimaliku klubi maha müümisega. Nüüdseks on jõutud sinnamaani, et nädala jooksul peaks pakkumine duo laual olema.

(foto: explorepittsburgh.com)
On leitud üks hetkel veel anonüümne huviliste grupp, kes väidetavalt valmis välja käima kuni 850 miljonit dollarit. Lemieux ja Burkle'i jaoks oleks tegu väga tulusa tehinguga. Kui Forbes viimati eelmisel sügisel erinevad spordiklubid üle vaatas ning neile hinnalipiku pani, siis määrati Penguinsi väärtuseks 565 miljonit.

Meeskonna endine legendaarne kapten Lemieux ja ärimees Burkle, kelle vara väärtuseks hinnatakse 2.6 miljardit dollarit, said Penguinsi omanikeks 1999. aastal, kui klubi oli pärast pankrotistumist lähedal Pittsburghist lahkumisele.

Penguins on Pittsburghis olnud alates 1967. aastast ja isegi omanikuvahetuse järel jääb see kindlasti nii vähemalt 2037. aastani. Just nii kaua kestab kokkulepe koduhalli Consol Energy Centeriga.

Kommentaarid