Uue lepinguga seoses vahekohtu poole pöördujate nimekiri on arvatust pikem

Kui varasematel nädalatel on välja tilkunud üksikuid nimed nagu Michael Del Zotto, kellel piiratud vabaagendina uueks hooajaks lepingut pole, siis nüüd on selgunud, et nimekiri nendest mängijatest, kes uue töötasuga seoses vahekohtu poole pöördunud, on arvatust palju pikem.

(foto: ingoalmag.com)
Nimekirja tipus on Washington Capitalsi Braden Holtby ja Marcus Johansson, Detroit Red Wingsi Gustav Nyquist ja New York Rangersi Derek Stepan.

Holtby, kes tõusis tänavu numbritega 2.22, 92.3% liiga parimate puurivahtide sekka, teenis oma vana lepinguga keskmiselt aastas vaid 1.85 miljonit dollarit. Samal ajal on enamus meeskondade esiväravavahtide palganumber vähemalt viis miljonit dollarit. Capitalsi ootab ees kõva kukru kergitamine.

Johansson tegi lõppenud hooajal nii väravate (20) kui punktide (47) osas karjääri rekordid. Kaheaastase lepingu keskmine töötasu oli tal samas vaid kaks miljonit dollarit. 24-aastasena on rootslasel kindlasti need kõige vägevamad mängud veel ees ja see tähendab klubile järjekordselt korralikku väljaminekut.

Erilise säästulepinguga on seni mänginud Nyquist. Talle on viimase kahe aasta jooksul kokku makstud kaks miljonit ja selle eest on temalt tulnud 55 väravat ja 102 punkti. Ei oleks üllatav, kui ta pärast sellise vormi näitamist sooviks saada klubi üheks enimteenivaks mängijaks..

Samuti poleks üllatav, kui Stepan sooviks saada üldse kogu liiga üheks enimteenivaks meheks. Läks ju nii Ryan O'Reillyga, kes Buffalo Sabresilt omapärase lepingu sai, ning kui öelda, et Stepan on temast kehvem mees, siis on õhtuks hullumaja auto ukse taga.

O'Reilly - 427 mängu, 90 väravat, 246 punkti
Stepan - 362 mängu, 89 väravat, 252 punkti

Rangersi asekapten on sama generatsiooni mehele senise karjääri jooksul selgelt ära teinud. Varasemate tulemuste võrdlemine on just üks nendest argumentidest, millega vahekohtu poole pöördutakse.

Eelpool mainitud neliku kõrval on vahekohtu poole pöördujate seas ka mitmeid teisi huvitavaid mängumehi.

(foto: thescore.com)
Täna selgub lõplik nimekiri juhtumitest, mis klubide poolt algatatud.

Kommentaarid