"Aga mina?" - Cody Franson on endiselt lepinguta

27-aastane kaitsemees Cody Franson pidi tänavu olema üks ihaldusväärsemaid vabaagente, kuid turg on juba üle nädala lahti ning kanadalane endiselt lepinguta. Tegu paraja müsteeriumiga, kui tema agent pole just oma telefoninumbrit ja meiliaadressi kõigile ütlemata vahetanud.

(foto: John Russell/Getty Images)
Lisaks nooremapoolsele vanusele on Fransonil veel mitmeid teisi plusse. Ta on suure kasvuga (195cm, 97kg), mitmekülgne (just selle tõttu võttis Nashville Predators hooaja keskel ta endale) ja mis sel suvel vast kõige olulisem - paremakäeline. Sellised härrad peaksid nagu soojad saiad letilt ära minema ja selle käigus ka korraliku tasu saama, aga ometi on osav kaitsja hetkeseisuga töötu.

99.9%-lise tõenäosusega ei jää Franson muidugi suve lõpuni lepinguta. Kuigi huvitaval kombel ei figureeri tema nimi ka väga kaadritagustes sahinates. Leigelt on teda Boston Bruinsiga paari pandud, kuigi seda tõesti vaid väga leigelt. Dougie Hamiltoni poolt jäänud auk vajab täitmist.

Fransoni hankimine oleks Bruinsi juhtkonna poolt kõva käik. Pärast seda kui vahetustehingute karussell keerlema pandi on klubi saanud aina suurema ja suurema fännide pahameele osaliseks. Kui Zac Rinaldo eest Philadelphia Flyersile drafti 3. ringi valik anti, siis oldi juba päris vihased.


Alanud nädala alguses said klubi fännid juba rõõmustada. Florida Panthersist üle toodud Jimmy Hayesiga, kes Bostonis sündinud, tehti leping ära (kolm aastat, 2.3 miljonit aastas). Kui nüüd Franson ka veel kätte saadaks, siis ei tundukski elu ilma Hamiltoni ja Milan Lucicita enam eriti tume.

Väidetavalt soovib Franson sarnast tehingut sellega, mille Jeff Petry sai Montreal Canadiensilt. Ehk töötasu 5+ miljonit aastas.

Kommentaarid