Rangers sai uue peamänedžeri

New York Rangers valis väga huvitava aja tegemaks muudatusi oma juhtkonnas. Esimesel vabaagentide päeval teatas klubi, et seni nii presidendi kui peamänedžerina tegutsenud Glen Sather jätkab edasipidi vaid esimeses rollis ning tema ameti võtab üle Jeff Gorton.

(foto: Twitter @NYRangers)
Sather, kes viis 80ndatel Edmonton Oilersi peatreenerina nelja Stanley karikani, liitus Rangersiga 2000. aastal. Esimestele aastatele, mis möödusid mitmete erinevate peatreeneritega, järgnes kümnest hooajast üheksa playoffide kohta. Tema juhtimisel võideti tänavu pärast 21 aastast pausi põhiturniiri parimale meeskonnale antav Presidentide trofee.

71-aastane härra lahkub seisus, kus klubi on kenas olukorras - viimase nelja hooaja jooksul on kolm korda jõutud idakonverentsi finaali - ning ta jätab ka juhtohjad headesse kättesse.

Gorton on mees, keda on viimastel aastatel mitmed klubid enda peamänedžeriks tahtnud. Ta liitus Rangersiga kaheksa hooaega tagasi. 2011. aastal edutati ta Satheri abiliseks ning seda just selle plaaniga, et ühel päeval võtab ta peamänedžeri ameti üle. See päev ongi nüüd kätte jõudnud.

"Jeffil on olnud väga oluline roll meie edus ja ta on teeninud austuse hokikogukonnas," teatas Sather klubi uut juhti tutvustades. "Ta on hästi ettevalmistatud ning selle võimaluse täielikult välja teeninud."

Peamänedžeri amet pole Gortoni jaoks võõras. Enne Rangersiga liitumist töötas ta ligi 20 aastat Boston Bruinsi juures ning sattus 2006. aasta drafti ajal olema ka ajutine klubi juht. Sellest ajast on pärit üks läbi aegade suurimaid röövimisi mängijateturul. Gorton tõi Torontost Bruinsi ridadesse Tuukka Raski, andes vastu vaid Andrew Raycrofti, kes jõudis vabalanguse käigus 2012. aastaks Itaalia liigasse.

Muutus Rangersi eesotsas tundub esialgu vaid kosmeetilist laadi olevat. Gorton plaanib koostööd Satheriga jätkata: "Mul ei ole kavas hakata töötama ühemehelise meeskonnana. Arvan, et oleme meeskonnana edu saavutanud tänu kõigile inimestele, kes meil siin on. Kavatsen kasutada Gleni võimalikult palju. Ta jääb meeskonna osaks."

Uue bossi esimeseks ülesandeks on siduda ära piiratud vabaagendid Derek Stepan, J.T. Miller, Jesper Fast ja äsja hangitud Emerson Etem.

Kommentaarid