Hodgson loodab Ribeirot teha

2008. aasta drafti avaringi valik Cody Hodgon on üks nendest meestest, kes sel suvel ootamatult töötuks jäi. Buffalo Sabres ostis välja temaga alles 2013. aasta septembris tehtud 6-aastase lepingu, mille koguväärtuseks oli 25.5 miljonit dollarit. Vabaagendina maandus ründaja Nashville Predatorsis, kus ta loodab korrata seda, mida meeskonnakaaslane Mike Ribeiro tegi.

(foto: Jerome Miron/Getty Images)
Ribeiro sai Arizona Coyotesilt 2013. aasta suvel 4-aastase lepingu, mille koguväärtuseks 22 miljonit dollarit. Sellele järgnes aga hooaeg, kus keskründaja suutis koguda vaid 47 punkti. Lisaks olid tal "käitumisprobleemid". Vähemalt nii teatas Coyotes, kui tema leping välja osteti.

Ühe kaotus on aga teise võit. Predators tegi Ribeiroga aastase lepingu, töötasuks vaid 1.05 miljonit ning sellele vastas kogenud ründaja 62-punktilise hooajaga. See tõi talle sel suvel kaheaastase pikenduse ning mitmekordse palgatõusu - töötasuks nüüd 3.5 miljonit per hooaeg.

Sama loodab nüüd ka Hodgson teha: "Loodetavasti suudan teha seda, mida Ribeiro tegi. Täpselt nagu tema puhul, on see ka minu jaoks uueks võimaluseks. Loodetavasti suudan selle ära kasutada, täpselt nagu tema seda tegi."

Hodgson kogus tänavu vaid 13 punkti, mis võis stabiilse 30-40 punkti mehe jaoks olla üsna piinlik. "Tegu oli raske hooajaga nii väljakul kui sellest eemal, kõik läks valesti mis valesti minna sai," meenutab 2012. aastal Vancouverist Buffalosse kolinud ründaja. "Tegu oli katastroofilise hooajaga, kuid nüüd on käes uus päev."

Kanadaga 2009. aastal juuniorite MM-kulla võitnud Hodgson valis Nashville'i oma tuhast tõusmise paigaks suuresti tänu peatreenerile Peter Laviolette'ile. Talle sümpatiseerivat tema poolt harrastatav ründav mängustiil. Lisaks on Hodgson öelnud, et talle meeldib kantrimuusika. Seda silmas pidades tuleb märkida, et suurejooneline pildile tagasi tõusmine peaks mööduma üsna muretult.

Kommentaarid