Katkine Golden Knights üllatas Bruinsit

Vegas Golden Knights jätkab muudkui ajaloo tegemist. Tänavusest NHL-i uustulnukast on liiga ajaloos saanud kolmas meeskond, kes võitnud neli oma esimesest viiest mängust. Neist viimane tuli pealtnäha raskest olukorrast, kui Boston Bruinsi vastu pidi hakkama saama mitme olulise mängijata.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Gerard Gallanti meeskond kaotas eelmises mängus Erik Haula ning enne kohtumist Bruinsiga teatati ka Marc-Andre Fleury ja Jonathan Marchessault vigastustest. Eriti valus oli kahtlemata peapõrutuse tõttu riiulile jääva Fleury puudumine, kuna meeskonnal pole korraliku teist väravavahti. Või on?

Alles paar nädalat tagasi veel Bruinsi rivistusse kuulunud Malcolm Subban sai oma endise klubi vastu debüteerida ning see kukkus välja suurepäralt. Karjääri jooksul üldse kolmandat korda NHL-is jääl olnud puurivahil jäi vaid pool minutit puudu esimesest nullimängust. David Pastrnak rikkus selle ära. Ent sellele vaatamata Golden Knightsi võit kordagi kahtluse alla ei sattunud.

Bruinsile jäeti vaid 22 pealeviset ning enda 26-st tehti kolm väravaks. Oma debüüdil skoorisid nii Alex Tuch kui Vadim Šipatšjov, kes vigastatud kaaslaste kohad satsis endale said. Paar aastat tagasi Minnesota Wildi noortelaagris koos Robert Roobaga oskusi lihvinud Tuch korjas endale venelase tabamuse juures veel ka söödupunkti.


"Nad olid suurepärasteks täiendusteks," kiitis Gallant pärast matši. "Kõik läks hästi. Jäime Marschessault'st, Haulast ja Fleuryst ilma, aga tõime need kutid satsi ja nad mängisid väga hästi. Subban tegi eriti hea mängu."

Kodumeeskonna viimase pani võrku Oscar Lindberg, kes sai sihtida tühja väravat.


Golden Knightsi võitude jada võib veel vabalt jätkuda. Praegune kodumängude seeria saab läbi alles kuu lõpus. Oma esimesest viiest neli olid suutnud eelnevalt võita Montreal Canadiens (1917/18) ja New York Rangers (1926/27).

Teised kohtumised

Anaheim Ducks 1 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres teenis viimaks hooaja esimese võidu. Lisaks tehti oma kuuendas mängus ka esimene 5 vs 5 olukorras sündinud värav, mille puhul Jack Eichelit jääl polnud. Sellega sai kohe kohtumise alguses hakkama AHL-ist üles toodud Justin Bailey. Ducks jõudis teisel kolmandikul Chris Wagneri vähemuse väravaga viigini, ent pool minutit enne perioodi lõppu viis Benoit Pouliot külalised uuesti ette ja eduseisu kaitsmisega viimasel kolmandikul probleeme polnud.  Mängiti teist mängu järjest haigestunud Kyle Okposota. Ducksil puudusid taas Ryan Getzlaf ja Patrick Eaves.

Los Angeles Kings 3 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Kings on vaikselt sammumas klubi rekordpika hooaja alguse punktiseeriani. Viie mängu peale pole seni kordagi normaalajal kaotatud. Islandersi vastu suudeti seda vältida isegi Jonathan Quickita mängides. Darcy Kuemper debüteeris meeskonna postide vahel 23 tõrjega.

Kommentaarid